Kormányváltás előtt: A cserbenhagyott nemzet

2021. november 27. 7:55

Tóth Bertalan
Népszava
Lopásból és bosszúállásból jeles, életmentésből elégtelen – ez a Fidesz eddigi „teljesítménye”.

„Advent van, a várakozás időszakát éljük – és ez nem csak a karácsony előtti készülődésre igaz. A magyar emberek többsége érzi, hogy ami eddig volt, az nem folytatódhat tovább. Óriási változások előtt áll az egész ország – ezt tudjuk mindannyian –, de hogy mik lesznek ezek, arról még csak kevesen mernek beszélni. Az

MSZP társelnökeként

úgy gondolom, itt az ideje, hogy fényt vigyünk a remények és találgatások várakozó időszakába. Mert közös jövőnkből csak úgy lehet a demokrácia ünnepe, ha mindenki számára világossá tesszük, hogy hol tartunk most, és hová akarunk eljutni.

A rendszerváltás utáni magyar történelem egyik legfájóbb karácsonyát hozza össze nekünk idén a Fidesz. A félresikerült járványkezelés, a kapkodva, átgondolatlanul eldöntött, vagy épp elmulasztott kormányzati intézkedések drámai következménye, hogy több mint 33 ezer honfitársunkat elveszítettük. És ez nem csupán egy szám: szülőket, nagyszülőket és gyerekeket gyászolunk, akiknek Szenteste majd nem az ünnep, hanem az emlékezés gyertyái égnek. A csonka családok fájdalmát pedig még az is fokozza, hogy mindezt egyedül kell feldolgozniuk, mivel a felelősségét hárító hatalom részvét és együttérzés nélkül lép át az elveszített életeken, s gőgös elbizakodottságában úgy tesz, mintha ez a nemzeti tragédia meg sem történt volna.

Arról a kormányról beszélünk, amelynek országos tiszti főorvosa másfél éve még azt mondta, hogy a maszk viselése káros, a kancelláriaminiszter pedig kijelentette, hogy a 65 év alattiak nyugodtan összevissza fertőzhetik egymást. Már önmagában ez is mindent elárul a Fidesz »járványkezeléséről«, pedig

az igazi bűnöket még csak ezután követték el:

a miniszterelnök a teljes felhatalmazást nem az emberek megmentésére használta, hanem arra, hogy hatalmának bebetonozása érdekében megváltoztassa a választási szabályokat, és minél több vagyont kilapátoljon a közös kasszából. Miközben az egész ország a túlélésért küzdött, a válság alatt az Orbán-klán nagy lelki nyugalommal építette tovább korrupt önkényuralmi rendszerét, az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat pedig kivéreztették. Lopásból és bosszúállásból jeles, életmentésből elégtelen – ez a Fidesz eddigi »teljesítménye«”.

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mekkora arca van! Ő akar fényt vinni a patkányok és a gombák életébe!

Egy tóthberci osztályú politikai anyahajó ajtónak ütközött és a
matrózók a KlánKlári óceánba vetették magukat. A patkányok már a
kikötőből való kifutás előtt leléptek. A kapitány és az elsőtiszt ostobán
bámulja a radarernyőt és "az előbb még nem volt ott" kiáltást hallatja.

El fog süllyedni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés