Variációk progresszív tévtanításra

2021. november 26. 19:07

Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu
Márki-Zay Péter bezzegkeresztény testvérünk a BBC adásában kifejtette: mindenképpen támogatja az azonos neműek házasságát.

„Erős héten vagyunk túl, ami a „keresztény progresszió” fedőnevű spirituális wellnessmozgalmat illeti, úgyhogy álljunk meg egy pillanatra és összegezzük a tanítást.

Márki-Zay Péter bezzegkeresztény testvérünk a BBC adásában kifejtette: mindenképpen támogatja az azonos neműek házasságát, az ugyanis nincs ellentétben hitével, hisz »a polgári házasság egy polgári jogi aktus«. Lehengerlő érv; ennek nyomán a következő logikus lépés az lenne, ha rámutatna: szorgalmazza az LMBT-propaganda bőkezű anyagi támogatását is, az ugyanis egyáltalán nem áll ellentétben hitével, hisz teljesen szekuláris pénzügyi aktus. Aztán jöhetne az, hogy pártolja az eutanáziát és az abortuszliberalizációt, mert azok pedig puszta orvostudományi aktusok (hát őrzője vagyok én nemhívő testvéreimnek?). Satöbbi.

Szabad akaratánál fogva MZP természetesen ignorálhatja a Katolikus Egyház Katekizmusát és a Lumen Gentium című dogmatikai konstitúciót, amely szerint »a világi hívek különösen arra hivatottak, hogy jelenlévővé és tevékennyé tegyék az Egyházat olyan helyeken és körülmények között, ahol csak általuk lehet az Egyház a föld sójává«. Tarthatja otthon a meggyőződését a négy fal között, gondosan körbeszigetelve, nagy úr a megfelelési kényszer.

Ha azonban keresztény politikus létére tevőlegesen hozzá szeretne járulni a házasság intézményének erodálásához, fogalmának kiüresítéséhez, és a lelkiismerete sem dörömböl emiatt nagy erőkkel, akkor legalább annyit tegyen már meg, hogy leveszi magáról a vastagbetűs »én vagyok a hiteles keresztény« címkét. Tényleg csak azért, mert ő maga emlékeztetett a minap: vallása tiltja, hogy hazugsághoz adja a nevét.

De itt van közben nekünk ez az »#ugyanaz a szeretet« kampány is az úgynevezett »szivárványcsaládok« mellett – amiért egyébként elismerés illeti az LMBT-lobbit, mert ők aztán tényleg folyamatosan »jelenlévővé és tevékennyé« teszik »közösségüket« mindenütt. Amikor azonban a kampány lelkes támogatójaként a „progresszív teológus” felteszi a kérdést, milyen vallás lehet jogosult arra, hogy elvitassa a homoszexuális »szülőktől« a saját gyermeket, akkor talán joggal sejtjük, hogy egy óvatlan pillanatban a progresszió felfalta a teológust.

Eltekintve ugyanis attól, hogy a Teremtő az igen kifinomult érzékenységgel és végtelen bölcsességgel megalkotott világból valamiért eleve rendszerszinten kihagyta a homoszexuálisok szülővé válásának lehetőségét, a vallás természetesen semmit nem vitat el senkitől, hanem felkínál egy utat, elég jó referenciákkal. Tagadd meg magad, vedd fel a kereszted, kövess engem, és örök életed lesz – nehéznek nehéz, de mégiscsak Jézus Krisztus ígérte, aki aztán személyesen fölment a Golgotára.”

Fotó: Fabrice COFFRINI / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

MZP állítólag-katolikus nem érti, hogy neki kötelessége lenne a katolikus hit közéleti képviselete is. Az Úr Jézus nem arra buzdított, hogy a templomban legyetek hívők, de a templomon kívül tanítsátok az eretnekséget.

Válaszok:
Karvaly | 2021. november 27. 3:20

Márki elsősorban utazó ügynök, az igazikeresztény és társai szövegek csak arra vannak, hogy eladja a portékáját, most éppen önmagát. Ha igazi keresztény lenne, akkor követné a keresztény szellemiséget is.

Nagyon nagy kár, hogy kevesen látják meg ebben a cikkben az erkölcsi
értelemben vett és MZPnek adott mattot. Tökéletes írás!

Jézus viszont ha nem is ezt a szót használta, de tárgyilag felvetette a tévtanítás témáját / pl. a farizeusok és írástudók /.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés