Covid-apartheid: az önámítás felsőfoka

2021. november 26. 12:24

Seres László
az individualista
Az oltatlanok stigmatizálását a dél-afrikai faji elkülönítés rendszeréhez hasonlítottam.

„Nyilván nem fogom bekeretezni azokat a reakciókat, amiket az oltatlanok egyre arcátlanabb diszkriminációjáról szóló posztomra kaptam a Facebookon és privátim. Néhány kivételtől eltekintve jól megkaptam, az értetlenségtől a lenéző kioktatáson át a verbális agresszióig kb. minden előjött az ismerőseimből, főleg a mindig nyitott és toleráns liberálisokból, de nem vagyok naiv, nagyjából ezeket vártam.

A fő állításom az volt: »…bár az oltás kiemelkedően fontos az egyén védelme és a vírus továbbadása szempontjából, azért nem véd meg 100%-ban a súlyos megbetegedéstől vagy a haláltól. Ahogy láthatóan nincs szoros összefüggés szigorú védelmi előírások, ill. lockdown és görbelapítás között sem. A lakosság kb. 40%-ának bűnbakká nyilvánítása nemcsak immorális, de tudományosan is igen kétséges, hiszen eltérő arányban, de lényegében mindannyian lehetünk vírushordozók.« Az oltatlanok stigmatizálását és kirekesztését a dél-afrikai faji elkülönítés rendszeréhez hasonlítottam, nagyon remélve, hogy ez átlépi az ingerküszöböt.

Mint ismert, a dél-afrikai feketéket minden alapvető emberi joguktól megfosztotta a rasszista rendszer. Csak egy számukra elkülönített ajtón léphettek be a munkahelyükre, eleve megszabták, hol dolgozhatnak, hol lakhatnak, nem ülhettek le ugyanazokra a padokra, mint a fehérek, nem használhatták a buszok csak fehérek számára fenntartott üléseit, gyerekeik pedig kizárólag szegregált oktatásban részesülhettek.”

Nyitóképen: 2G tábla egy szórakozóhely bejáratánál, ami azt jelenti, csak oltottak, vagy gyógyultak mehetnek be. Fotó: Jonas Walzberg / DPA / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 100 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem lehet, hogy egy négernek kicsit nehezebb fehérré változnia, mint egy oltatlannak oltottá?

Sokkal jobb lesz a helyzet.Persze.
Sokkal kevesebb gyerek lesz, mert belehalnak a mellékhatásokba, és le van a gond.
A gyerekek esetében nullához közelít a koronavírus veszélyessége.
MIÉRT kellene őket beoltani?

Oltottan is fertőződnek és fertőznek, tehát ne gyere nekem azzalaz óhéber dumával, hogy "azért,mert tünetmentesen fertőznek"!

Remek hozzászólás volt!

Velem :) diszlexiás :D

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés