Fináncderű

2021. november 25. 7:14

Batka Zoltán
Népszava
A köpcös magyar vezér mára a politikusi hülyebeszéd igazi Paganinije lett.

„Bajban van az, aki bármilyen Orbán-szöveget akar hétköznapi, logikai kategóriák alapján elemezni. A köpcös magyar vezér mára a politikusi hülyebeszéd igazi Paganinije lett: leveleinek címzettje többnyire saját hívő tagozata, ennek megfelelően tartalmuk hatásvadász csúsztatásokból álló, beborozott impresszionista festő kedélyességével felpingált közhelygyűjtemény, a valósághoz való viszonyuk nagyjából olyan, mint amikor Szabó Tünde sportállamtitkár asszony egy stégen magassarkúban és kisestélyiben állva reklámozta a pecázást.

Ilyen volt a minap az Európai Bizottságnak küldött, a kötelezettségszegési eljárások felfüggesztését kérő Orbán-levél is. A fárasztó, mondatrészenként egy kamut tartalmazó szöveg elemezgetéstől megkíméljük az olvasót és szöveg velejével foglalkozunk. Politikai bikkfanyelvről magyarra lefordítva a miniszerelnök úr Von der Leyen asszonyhoz intézett sorai nagyjából úgy hangoznak, mint amikor a kisközségi kocsmáros-polgármestert megbírságolja a NAV holmi zárjegy nélküli lőréért, mire a jóember vastagnyakú öntudattal ír a fináncoknak egy levelet, hogy tekintsenek el esetében a bírságtól, mivel a faluban ő a legfontosabb ember, a Fejenagy, a helység kalapácsa, éjszakánként ő védi be a lakosokat a sötétből támadó pomogácsoktól. El lehet képzelni a fináncok derűjét.”

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha nem értenéd, akkor itt arról van szó, hogy a nálunk alkalmazott határvédelmet egyre többen valósítják meg, ezért el kéne gondolkodni azon, hogy egy legitimitást nyert megoldást lehet-e szankcionálni?

Persze az EU női kvóta alapján kiválasztott prominenseinek mind van valami vaj a fejükön. Jourovánál még kiderülhet, hogy az a bizonyítékként el nem fogadott hangfelvétel mégis szabályosan készült, Kövesiről is kiderülhet, hogy otthon, Romániában visszaélt beosztásával, és Ursula esetében is fel lehet melegíteni a hadügyminisztersége alatti gyanús ügyeket.

De megemlíthetjük Verhofstatt gyanús pénzügyeit, vagy azt, hogy Sztella Kiriakidisz azóta is találgatja, honnan került 4 millió euró a bankszámlájára?

Tehát mi mást várhatunk ezektől a fogott emberektől, akiket ha kell, pillanatok alatt nullára redukálnak?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés