Figyelmeztették a védőnőt, aki megengedte, hogy civilek kifessék a kőszegi gyerekorvosi rendelőt

2021. november 25. 14:27
A munkatárs az ítélet szerint „meggondolatlanul” cselekedett, ezzel az ügyet le is zárták.

A nyár folyamán önkéntesek festették ki a kőszegi Egészségház gyermekorvosi rendelőjének falait, Básthy Béla polgármester szerint „az önkormányzati vagyon kezeléséért felelős munkatársak tudomása és az intézményvezető felhatalmazása nélkül napokig illetéktelen személyek tartózkodtak a Kőszegi Egészségház épületében, ahol az ingatlanért felelős vezetők jóváhagyása és a velük való egyeztetés nélkül végeztek dekorációs munkálatokat."

 

Értékelése szerint az önkéntesek tevékenysége „a szükséges engedélyek hiányában történt", ezért rendőrségi feljelentés is felmerült az ügyben, ám ettől a lépéstől egyelőre eltekintenek.

A jogsértés kivizsgálása, az esetleges dolgozói mulasztás feltárása érdekében az intézményen belül rendeltem el vizsgálatot"

– számolt be még augusztusban a polgármester.

Az Ugytudjuk.hu érdeklődésére most Básthy Béla azt válaszolta: az ügy lezárult, az intézmény vezetője figyelmeztetésben részesített egy munkavállalót.

„A Kőszegi Szociális Gondozási Központ belső vizsgálata során megerősítésre került az, hogy a védőnői szolgálat egyik dolgozója működött közre a festés előkészületeiben, illetve ő adta át a helyiséget is. A munkálatokról előzetes egyeztetés sem az intézményvezetővel, sem a fenntartóval nem történt. Az érintett védőnő vállalta a felelősséget, elismerte, hogy ágdongolatlan cselekedet volt ez részéről és szándékosan nem szeretett volna megtéveszteni senkit sem. Mindezek alapján az intézmény vezetője figyelmezetében részesítette a munkavállalót” – áll a közleményben.

Nyitókép: Összefogás Kőszegért Egyesült Facebook-oldal

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Remélem átfestették a falat, menjen a buzi védőnő a picsába.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés