Márki-Zay, a keresztény, aki engedélyezné az azonos neműek házasságát

2021. november 25. 7:36

Köntös László
megvanirva.hu
A kereszténység jelszavával kell szétverni a keresztény társadalom alapintézményeit.

„Nem tudom, hogy valakinek feltűnt-e, Márki-Zay Péter fellépésével Magyarországon első ízben jelent meg a progresszív kereszténység politikai képviselete. Ha az ismert nyugati tendenciák nálunk is erősödni fognak, arra kell számítani, hogy a kereszténység liberális átértelmezésének a folyamata itthon is érzékelhetően jelen lesz. Az egész folyamatnak az a végső célja, hogy a kulturálisan ma még nagyrészt keresztény magyar társadalom olyan tudatmódosuláson menjen keresztül, amelynek eredményeként a kereszténység már nem úgy tűnik fel, mint a progresszió ideologikus ellenfele, hanem mint a támasza.

Márki-Zay ennek a folyamatnak az egyik első hazai politikai képviselője. Azt akarja elhitetni, hogy immár a keresztények is jó szívvel támogathatják a progresszió eszméit. A program lényege, hogy a kereszténységgel kell felszámolni a történeti kereszténységet, amely a legerősebb támasza a hagyományos értékvilágnak, s egyben akadálya a progresszív eszmevilág térhódításának.

Így jelenik meg Márki-Zay keresztény hívőként, aki ugyanakkor a nyugati progresszió hazai politikai szócsöve. Úgyhogy egyáltalán nem kell csodálkoznunk azon, hogy ő nem lát ellentmondást abban, hogy hívőként támogatja az azonos neműek házasságát. A kereszténység jelszavával kell szétverni a keresztény társadalom alapintézményeit.”

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

 

***

Ez minden, csak nem ellenzékváltás és jobboldaliság – összeomlóban a Márki-Zay-jelenség

A Mandiner Reakcióval hétről hétre igyekszünk elmagyarázni fontos (itthoni és külföldi) közéleti ügyeket közérthetően és lényegre törően. Célunk, hogy néhány percben vázoljunk a Mandiner felületein egyébként bővebben és alaposan is kifejtett, bemutatott témákat. Az első rész a baloldali előválasztást megnyerő Márki-Zay Péter állítólagos jobboldaliságáról, kereszténységéről, illetve arról szól, hogy bár egyesek azt mondják róla, mégsem váltotta le az ellenzéket.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak engedélyezné, de nem lesz lehetősége rá.
Egy nem keresztény ember ne szóljon bele a keresztények dolgába, ne csináljon úgy, mint aki képviseli a keresztényeket, mert szembemegy Jézus tanításával és természetesen az a katolikus Egyházéval, állítólagos katolikusként.

Mit szól ehhez az állítólag katolikus márkizaj rajongó Lukácsi Katalin?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés