A teológus bőrébe bújt sátán

2021. november 25. 10:51

Gajdics Ottó
Magyar Nemzet
Soha nem gondoltam volna, hogy valaha Felszabtér blogot olvasok majd.

„Soha nem gondoltam volna, hogy valaha Felszabtér blogot olvasok majd. Ösztönös távolságtartás alakult ki bennem az évek során az olyan firkászokkal szemben, akik a legdurvább diktátorok módszereitől sem riadnak vissza felszabadító harcaik közben. Ezek ott úgy vélik példának okáért, hogy felszámolni éppen nem kell a vallási intézmény- és hitrendszereket, de meg kell reformálni őket, hogy ne az elnyomás, hanem a szabadság tereivé váljanak. Reformáld meg a jó morva édesanyádat, mondanám legszívesebben Esterházy után szabadon, de most a barátomról van szó.

A barátomról, akit félműveltnek titulált és leantiszemitázott ezen a blogon egy Gábor György nevű vallásfilozófus. Már régóta érdekelt, mivel foglalkozik munkaidejében egy vallásfilozófus, de Gábor Györgyöt olvasva nem lettem sokkal okosabb. Egy Orbán-fóbiás liberális értelmiségi képét mutatja minden megnyilvánulása, aki ráadásul ösztönös ellenszenvet érez a hivatása középpontjában álló vallások, különös tekintettel azok hívei iránt. Ne legyen igazam, de szerintem titokban azt gondolja, épeszű felnőtt emberek hogyan tudnak ilyen mesékben hinni a XXI. században, amilyenekkel tele van például a Biblia. Persze kevés embert érdekel, mit gondol ő, de arra, amiket irkál, muszáj némi figyelmet fordítani.

Történt, hogy Perintfalvi Rita magyar katolikus teológus, hittanár, kulturális és szociá­lis menedzser, a katolikus teológiai tudományok doktora verselemzésbe fogott, és a társadalom számára kihagyhatatlanul fontos értelmezési kísérlete tárgyául Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, kereszténydemokrata pártelnök egyik zsengéjét választotta. Választása nem volt véletlen, hiszen Gábor Györgyhöz hasonlóan ő maga is menthetetlen Orbán-fóbiás, két legyet üt hát egy csapásra, ha a miniszterelnök-helyettesét rángatja le a Parnasszusról. Teológusként amúgy feltett szándéka, hogy megtisztítja a katolikus egyházat a papi pedofíliától, de ezt olyan izzó küldetéstudattal teszi, mintha a világot akarná megtisztítani magától a katolikus egyháztól. Szerintem, teszem hozzá gyorsan, mert nagyon vigyázni kell a szóban forgó hivatásos gyűlölködőkkel, miket írunk róluk. Az ő világukban ugyanis az a szabály, hogy nekik bármit szabad mondani bárkire, velük kapcsolatban viszont meg ne próbáljon senki rosszat szólni, mert megnézheti magát. Örülhet, ha csak félművelt és antiszemita lesz belőle.”

Nyitókép: YouTube

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sajnos a liba válaszol majd erre. Amit méginkább sajnos, szemlézni fog a Mandi.
Minek? Minek lovat adni a tetű alá, hogy elefántnak képzelje magát?

"Is" vagyis vegyes vallású bár többségében katolikus..
A pápa a katolikusok főpásztora, a protestánsok tisztelhetik, de nem a vezetőjük.
Ügyelj arra, hogy amit írsz és amit idézel bizonyítékul, szinkronban legyen.

Azért vannak a Jó barátok...
Szólaljanak meg minél többen, Semjén Zsolt helyett, érte, aki simán visszavágna ennek a két provokáló ostoba Egyházellenes kreténnek. De ahogy Orbán Viktor sem teszi a sértegetéseikre, személyeskedéseikre, úgy Semjén Zsolt sem vág vissza.

Amikor Ókovács Szilvesztert vádolták mindenféle mondvacsinált dolgokkal, a felesége, Máthé Zsuzsa jól kiosztotta a gyalázkodókat.
Semjén Zsolt felesége pedagógus, sajnos ezt nem teheti meg.

Meghatározó, de csak a katolikusokra.
A protestánsoknak nem. Ennyit azért tudhatnál.
Sőt a katolikusoknak sem kell egy pápa minden véleményét elfogadnia, csak, ha nem vélemény, hanem ex cathedra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés