Megosztó kampányokhoz nem asszisztálunk

2021. november 25. 12:24

Donáth Anna
Facebook
A szövetségünknek olyan programot kell készítenie, amivel a kormányváltás után válaszokat adunk.

„Joggal merül fel a kérdés, mit is értek pontosan az alatt, hogy szeretném, a Momentum az ellenzéki szövetségben olyan politikát vigyen, ami az emberek mindennapi problémáival foglalkozik. Miközben megosztó kampányokhoz sem asszisztálunk.

Ha most a németországi kormányalakításra tekintünk, úgy gondolom, a fenti kihívásra találunk egy jó megoldást. Az eddig információk szerint az új német koalíció politikáját ugyanis uszítás helyett a konszenzuskeresés akarata dominálja, és az árokásás helyett azok betemetése a célja a partnereknek. Ez pedig nagyban köszönhető annak, hogy az egymástól gondolatiságban meglehetősen távol álló politikai közösségek koalícióra vannak kényszerítve.

Azt gondolom, hogy egy megosztott országban, mint amilyen hazánk is, pontosan erre, koalíciós kormányzásra van szükség. Arra, hogy minden hatalmon lévő politikai erő csak akkor nyerhessen, ha konszenzuskereső, miközben a konfliktusok kiélezésén csak veszíteni tud.”

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez fricska MZP számára, bár a hat párt korábban megfogadta, hogy "nem üzengetnek egymásnak". A balos oldalon ismét aktuális a rákosista-kádárista jelszó: ki kit győz le?...

Az eddigi előválasztásokra nem volt programjuk? Mivel indultak? Bugyikkal az árbócon?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés