Tavasszal elsöpörhetjük ezt az undorító és mocskos diktatúrát

2021. november 25. 9:06

Gábor György
Facebook
De szólok: az örök pribékek megmaradnak, legfeljebb egyenruhát vagy kitűzőt cserélnek majd.

„Szolgálati közlemény!

Többen, köztük maga a Facebook is arról értesített, hogy valaki(k) egy álprofilt hozott (hoztak) létre a nevemben, Gabor Gyorgy (ékezetek nélkül) néven, s a privát fényképeimet felhasználva. A Pegazus korában mindez természetes, kiváltképp, hogy egyik legutóbbi posztomban a Fidesz ötös számú káderét a maga sérthetetlenségében merészeltem kritikával illetni.

Nem oly régen abszolút megbízható forrásból (mondhatni: első kézből) értesülhettem arról, hogy leveleimet olvassák, beszélgetéseimet lehallgatják, s különösképp külföldi kapcsolataimra kíváncsiak. Semmi paranoia, mindez maga a valóság!
Kedves barátaimat arra kérem, hogy gondolják át az Orbán-rezsim és a hazai politikai és közállapotok leírására használt eufemisztikus szakkifejezéseiket, amelyek az autokratikus berendezkedéstől és az illiberális demokráciától a vezérelvűségen vagy vezérdemokrácián át a hibrid rezsimig terjednek (s köztük még vagy fél tucat).

Van ennek a rendszernek megbízható neve! Ne tévesszen meg senkit, hogy minden társadalomelméleti terminus technicus tartalma történetileg változik, így például a görög demokráciát is demokráciaként emlegetjük, amúgy teljes joggal, holott számtalan vonatkozásban más volt, mint a jelenleg demokráciának tartott berendezkedések.

A diktatúrák nem a ház előtt hajnalban megálló fekete autóktól lesznek diktatúrák, nem is az Andrássy út 60-tól, s nem is a veséket lerúgni, vagy a fogsorokat kiverni kész pribékektől: ez utóbbiak mindig készségesen és naprakészen alkalmazkodnak a modern elvárásokhoz, amelyek újak, innovatívak, s nyitottak a legkorszerűbb technikákra. Tavasszal elsöpörhetjük ezt az undorító és mocskos diktatúrát, de szólok: az örök pribékek megmaradnak, legfeljebb egyenruhát vagy kitűzőt cserélnek majd.”

Nyitókép: Gábor György Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 107 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ja, hát persze hogy nem a körömletépés, Andrássy út 60 és a fekete autó teszi a diktatúrát. Azt ti mondjátok meg, hogy mi a diktatúra, ti erre is jogot formáltatok.
Orbán mindenképpen terrorizál titeket, belátom. Miatta nem vezethetitek ti ezt az országot, pedig hogy szeretitek ti a magyarokat, nem is beszélve a vidéki, vagy határon túli magyarokról.
Ország szégyenei vagytok, jobb, ha tudod!

"Tavasszal elsöpörhetjük ezt az undorító és mocskos diktatúrát"

Miért tavasszal? Diktatúrát választással elsöpörni definíció szerint nem lehet.
Aki pedig már eddig halasztotta az elsöprést, az a diktatúra szekerét tolta.

Te már csak tudod, hogy kik voltak a körömletépők, veséket lerúgók, fogakat kiverők, hercegprímást meztelenre vetkőztetők, Karádi Katalin fogait kiverők.
Azt meg pláne, hogy kik öltöztek át, kik hordtak másféle kitűzőt a kabátjukon.
Direkt provokálsz, hogy elmondhasd, micsoda antiszemitizmus van a MI kishazánkban, amiben te olyan rosszul érzed magad, hogy kénytelen vagy ezt hetente leírni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés