Újra megpróbálkozna az isztambuli egyezmény ratifikálásával az LMP

2021. november 25. 10:05
Hohn Krisztina szerint nem elég, hogy most már szigorúbban büntetik ezeket a bűncselekményeket Magyarországon.

Továbbra is követeli az Isztambuli egyezmény ratifikálását az LMP. Hohn Krisztina, az ellenzéki párt parlamenti képviselője  határozati javaslatot nyújtott terjesztett az Országgyűlés elé ez ügyben. A politikus a csütörtöki, a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján tartott online sajtótájékoztatóján azt mondta: az Országgyűlés évek óta nem építi be a magyar jogrendszerbe az egyezményt, holott az fontos elemeket tartalmaz a kapcsolaton belüli erőszak megelőzése, az áldozatok védelme szempontjából.

A képviselő szerint nem elegendő, hogy a büntető törvénykönyv már szigorúbban bünteti ezeket a bűncselekményeket, sok erőszakos cselekedet ugyanis nem derül ki. A világjárvány miatti bezártság is rontott az áldozatok helyzetén – folytatta Hohn Krisztina, hangsúlyozva: a családon belüli erőszak nem magánügy; az áldozat ugyanis segítségre szorul.

Ezért mindenkit arra kért, hogy ha tudomása van arról, hogy valaki erőszak áldozatává vált, ne habozzon cselekedni. A politikus a jelzőrendszer megerősítését is szükségesnek tartja.

(MTI, fotó: pixabay)

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ki ez a nő? Eddig jól elbújt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés