A magyar állam egy igen szűkmarkú állam

2021. november 25. 20:39

Karácsony Gergely
Facebook
Az európai nagyvárosok túlnyomó többségében az állam a közösségi közlekedés egyharmad részét finanszírozza.

„Budapesti ellenzéki országgyűlési képviselőkkel és képviselőjelöltekkel ma a Karmelita kolostor elé vittük a kormánynak járó pótdíjelismervényt, hiszen továbbra is tartoznak a fővárosi közösségi közlekedés 12 milliárd forintos rájuk eső részével.

Az európai nagyvárosok túlnyomó többségében állam a közösségi közlekedés egyharmad részét finanszírozza, a magyar állam azonban egy igen szűrmarkú állam, az általuk fizetett hozzájárulás a teljes költségvetés mindössze 7%-át teszi ki. 2021-ben a Fővárosi Önkormányzat körülbelül 120 milliárd forintot fordít a közösségi közlekedés működtetésére és fejlesztésére.

Orbán Viktor 2019-ben, azt önkormányzati választás után azt ígérte, hogy a főváros új vezetése ugyanarra az együttműködésre számíthat, mint az előző, fideszes városvezetés. Ehhez képest az elmúlt tíz évben, Tarlós István főpolgármestersége alatt soha nem volt arra példa, hogy a megadott határidőig a kormány nem csak hogy a pénzt nem utalta át, de még a támogatási szerződés tervezetét sem küldte meg a Fővárosi Önkormányzat számára. Az Orbán-kormány még azokat a törvényeket sem tartja be, amelyeket ők maguk hoztak.”

Fotó: Karácsony Gergely, Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 108 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gergő és Gyurcsány meg mindig igazat mond. Mint Marki-Zay.
Ha tényleg nekik hiszel, akkor te vagy a nap hülyéje. :-D

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés