Viktor engedélyt kért Anikótól

2021. november 24. 15:31

Nagy Attila Tibor
Magyar Hang
Rögtön eszembe jutottak a Zámbó Jimmy által énekelt sorok, az Egyszer megjavulok én c. dalból.

„Rosszindulat, oda nem figyelés szükségeltetik annak megállapításához, miszerint a Fidesz XXIX. kongresszusán semmi különös nem történt. Akadtak olyan rosszmájú ellenzékiek, akik az MSZMP kongresszusaival vontak párhuzamot: ott is, itt is százszázalékos többséggel választották meg a legfőbb vezetőt.

Ezek a kritikusok figyelmen kívül hagyták, hogy Kádár János elvtárs nem beszélt az MSZMP kongresszusain a feleségéhez fűződő kapcsolatáról, Orbán Viktor ellenben igen. Pártelnökké való, elsöprő erejű, 1061 szavazattal történt megválasztása után a miniszterelnök szó szerint a következőket fogalmazta meg: »Azt akarom mondani, hogy ha családos ember vagy, nem dönthetsz egyedül, mert a társadnak, ha nem is áll a rivaldafényben, éppoly nehéz, mint neked, de az is lehet, hogy nehezebb. Azért fogadhattam el a Ti megtisztelő bizalmatokat, mert tőle, a feleségemtől megkaptam, megszereztem az engedélyt. Ezért rögtön utánatok neki is köszönetet kell mondanom. Több mint 35 éve csinálom, mindig velem voltál, akkor is, amikor nem érdemeltem meg. Köszönöm! Köszönöm, Ani!«

Ugye, hogy nem hangzottak el ilyen mondatok a kommunista pártállam kongresszusain a szocialista törvényességről, népgazdasági tervünk teljesítéséről, a szocialista-ellenes, ellenforradalmi erők elleni harc fokozásáról szóló beszédekben? Kissé meg is lepte a külső megfigyelőt az Orbán mondataiban megbúvó őszinteség, hiszen ilyen bűnbánó szavakkal is fordult a feleségéhez: »mindig velem voltál, akkor is, amikor nem érdemeltem meg«. Rögtön eszembe jutottak a Zámbó Jimmy által énekelt sorok, az Egyszer megjavulok én c. dalból: »De addig, ne bánts a kóbor szívemért / Ne bánts a szabad lelkemért / Ne bánts, mert visszatérek én / Hová is futhatnék?«. Persze ilyen hosszú párkapcsolatban minden további nélkül lehetnek hullámvölgyek, de hogy az erre való utalást miért kellett a frissen megválasztott pártelnöknek nem pusztán az övéi, de ország-világ előtt is elmondani…? Mert így emberibbnek, őszintébbnek, végső soron szimpatikusabbnak fog hatni a miniszterelnök?”

Fotó: Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mert egy ballibsinek eszébe sem jut, hogy emögött több lehet a képmutatásnál. Nekik a parizeus Jakab az alfa és, a kamerák előtt könnyeit nyeldeső Gyurcsány az ómega.

Arra kíváncsi lennék, mit rögzítettek titokban a Pegazussal.

Szerintem még megtudjuk....

Vezetéstudományi alapelv: akinek a hátsó kertje ég, arra semmit se szabad bízni. Így alkalmazni se szabad.

Volt egy beszélgetés Anikóval, ahol megkérdezte riporter, hogy mit szólt, hogy Viktor elvesztette a 2002-es választást. Azt mondta, hogy örült.
Nem először mondja Orbán Viktor, hogy megkérdezi a feleségét a választások előtt, hogy folytathatja -e?

Mivel neked nincs feleséged, fogalmad sincs, hogy mi a nő szerepe egy politikus életében.
Naná, hogy szimpatikus volt, jót nevettünk, amint hallhattad.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés