Nem a kormány támogatja a fővárost, hanem a főváros a kormányt

2021. november 24. 9:50

Karácsony Gergely
Facebook
Két év alatt szisztematikusan kifosztották Budapestet.

„Nem a kormány támogatja a fővárost, hanem a főváros a kormányt. Nem elég, hogy a fővárosban befizetett adók 98 százalékát elvonják, még a fővárosi önkormányzatnak a saját bevételeiből is fizetnie kell a kormánynak, így valósult meg az a korábban elképzelhetetlen forgatókönyv, hogy mára a főváros nettó befizetője lett a költségvetésnek.

Két év alatt szisztematikusan kifosztották Budapestet. Elvonták a gépjárműadót, négyszeresére, 37 milliárd forintra emelték a szolidaritási hozzájárulást, 80 milliárd forint iparűzési adót vontak el a Fővárostól és a kerületektől, értelmetlen víziközműadóval igyekeznek tönkretenni az ivóvízellátást, pazarló állami kukaholdinggal a szemétszállítást, a kedvezményes hitelfelvételek blokkolásával akadályozzák a járműbeszerzést.

Most épp a közösségi közlekedést akarják ellehetetleníteni azzal, hogy a költségvetési törvényben a Budapestnek járó 12 milliárd forintot visszatartják. A kormány bünteti a budapestieket, mert a fővárosiak masszív többsége nem vevő a gyűlöletkampányaikra és tisztán látják, hogy a NER hogyan lopta szét 11 év alatt az országot, hogyan rohasztották le az oktatást és az egészségügyi rendszert.

Az Egészséges Budapest támogatási szerződések ügyében is az utolsó pillanatig packáztak a Fővárossal, csak hogy ne tudjanak a beruházásokkal tervezni a szakrendelők és a partner egészségügyi szolgáltatók. Arroganciában mindig is kiváló volt a Fidesz, kormányzásban pedig csapnivaló.”

Fotó: Trenka Attila

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 123 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Két év alatt szisztematikusan kifosztották Budapestet."
Ezért nem szabad a Bajani-Drazsé duót a kassza közelébe engedni.

Azért azt vésd az eszedbe, a Karácsony által elmondottak, reálisak.csak éppen: Budapest ma több pénzzel gazdálkodhat, mint Tarlós alatt.

Ausztráliában miért nincs állami adóbevétel egy város költségvetésében?
Oda miért nem mentél tanulmányútra?

Csak egy pl.: az iparűzési adó bevétele 21-ben kétszerese - 180 milliárd - a tavalyinak.
És így tovább, hiába az elvonások, más ellenőrzési rendszer mellett - hogy Karácsony és Draskovics-GaálJ rablócsapata ne tudja ellopni, - a kormánytól többet kapnak, mint Tarlós.
A főváros költségvetésében utána lehet nézni és ebben nincs benne, amit a kormány épít, beruház Budapestnek.

A COVID minden ágazatot takarékosságra kényszerít, mert nagy plusz kiadásokkal jár.
A 4,5 milliárdot azért kellett felvenni, mert az EU-országok megkapták a helyreállítási pénzüket, mi pedig nem, pedig az mind a 27 tagországnak EGYSÉGESEN JÁR, mert EGYSÉGESEN NYITOTTÁK MEG A HITELSZÁMLÁT.
Az, hogy ilyen körülmények között a magyar emberek - már akik munkaviszony-tulajdonosok, - pénzeket kapnak, az maga a csoda.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés