Tizenegy év kormányzás után a Fidesz mamelukpártként irányítja a politikusait

2021. november 23. 14:33

Karácsony Gergely
Facebook
Válaszoljanak ők arra, hogy miért van szükség a főváros kivéreztetésére.

„A Fidesz Kongresszus bizonyára legemlékezetesebb megszólalása Kovács Pétertől, a XVI. kerület polgármesterétől származik. Kovács úr elismerte, hogy a kényes újságírói kérdésekre maguktól nem tudnak vagy talán nem is mernek felelni, azokra a Fidesz pártközpontjából várják a válaszokat.

Azt most hagyjuk is, mennyire nevetséges, hogy 11 év kormányzás után a Fidesz mamelukpártként irányítja a politikusait, hiszen végre úgy tűnik, választ kaphatunk a kínos kérdéseinkre. A központi kormányzat a 2019-es önkormányzati választások óta bünteti Budapestet és a budapestieket. Ígéreteik ellenére teszik tönkre a nemzet fővárosát, mindezt azért, mert a lakosság többsége nem kormánypárti politikusokra adta szavazatát. Amikor a városvezetés felelősségre vonná őket, netán megkérdezné, miért van szükség elvenni a főváros összes bevételét, rendszerint nem érkezik válasz, ezért most a Fidesz Központhoz fordulunk.

Válaszoljanak ők arra, hogy miért van szükség a főváros kivéreztetésére. Miért hoznak olyan intézkedéseket, amelyek rendszerint nehezítik Budapest helyzetét, miért veszik el az iparűzési adó felét, miért nem fizetik ki a közösségi közlekedés működéséhez szükséges forrásokat, miért csorbítják az önkormányzatok önrendelkezési jogát?

Holnap azt javaslom a közgyűlésnek, hogy felterjesztési jogunkkal élve, kérjünk kormányzati intézkedést tíz olyan „kényes” ügyben, amelyek egyenként is, de összességében végképp veszélyeztetik Budapest működését. Hátha végre válaszokat is kapunk a Fidesz központtól.”

Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mind az ötven tanácsadód ki van vérezve. Zokogok itten.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés