Kedves Gábor!

2021. november 23. 16:18

Szentesi Zöldi László
Facebook
A nő nem teáskanna, a férfi nem virágcserép, az anya nem járókelő, a gyerek pedig nem nyugdíjas.

„Gundel Takács Gábor kicsit terjengős és nagyon bárgyú írása szót sem érdemelne, ha relativizáló felvetései között nem volna valami, amire biztos választ adhatunk. Éppen ezért érdemes szó szerint idéznünk:

»Ebben az írásban rengeteg kérdés szerepel, és remélhetőleg még többet vet fel. De egy biztos: amíg a társadalmi fogalmaink – férfi, nő, anya, apa, férj, feleség, gyermek, egyén, társadalom – nem egyértelműek, addig az ezekre a fogalmakra épített családfogalmunk sem lehet egyértelmű.«

Kedves Gábor! Hadd segítsek: az általad felsoroltak közül a férfi, a nő, az anya, a férj, a gyermek egészen biztosan nem relativizálható. Ők ugyanis hajszálpontosan azok, akiknek látszanak: férfi, nő, anya, férj, gyermek. Nincs alternatív lehetőség. A nő nem teáskanna, a férfi nem virágcserép, az anya nem járókelő, a gyerek pedig nem nyugdíjas. Mondhatjuk, hogy nem így van, de minden épeszű ember tudja, hogy így van. Amíg az új élet egy férfi és egy nő nászából fakad, addig hadd minősítsem szeretettel értelmiségi gondolatmaszturbációnak azt, amit általam ismeretlen okokból, keresztyén fedősztori mögé bújva te itt művelsz.”

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sokkal műveltebb, mint te.
Nem tehet róla, mint ahogy te sem:-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés