Jött Márki, és most mindenki azt várja mindenkitől, hogy kritikátlanul sorakozzon fel mögé

2021. november 23. 20:24

Kaltenbach Jenő
Facebook
Nagyon határozott ellenzéki vagyok, aki itt a fészen évek óta ostorozza az Orbán-rezsim disznóságait.

„Nyilvános töprengés

Némi töprengés után írom ezeket a sorokat, mert attól tartok, már megint olyasmi történik, aminek nem lesz jó vége.

Talán azzal kell kezdenem, hogy nagyon határozott ellenzéki vagyok, aki itt a fészen évek óta ostorozza az Orbán rezsim disznóságait, és egyre elkerekedőbb szemekkel bàmulja, hogy ezzel a néppel mi mindent meg lehet tenni büntetlenül. Éppen ezért az éveken keresztül fragmentálódott egymással rivalizáló tesze-tosza ellenzéket is bíráltam éppen eleget (annak idején a schifferi különutasság miatt hagytam ott az LMP-t és alapítottuk a PM-Párbeszédet).

Aztán meg örültem, hogy végre összefognak, sőt az un. ELEGY szakértői csoportban, többed magamal igyekeztem hozzájárulni egy program megalkotásához is.

Egyik alapítója voltam a Márki féle MMM-nek.

Az ellenzéki előválasztás ötletének örültem, a jelöltek közül Karácsony Gergelyt támogattam, mert egyrészt róla hittem el leginkább, hogy nem orbánszerű hatalomra törő, másrészt (vagy pont ezért) ő látszott a legesélyesebbnek a győzelemre.

Aztán jött Márki és most majd mindenki azt várja mindenkitől, hogy kritikátlanul sorakozzon fel mögé, bármi is legyen a személyes véleménye róla.

Sajnálom, de nekem nem megy az »együtt üvöltés a falkával«, minden csorda szellem távol áll tőlem. Mindenkit a saját szürőmön keresztül engedve ítélek meg. Ezt tartom követendőnek, még akkor is, ha persze nem tarom magam tévedhetetlennek, de a tévedésért is magam felelek.

Ezek előrebocsátása után talán érthető, hogy az új »ellenzéki sztárt« is kritikusan szemlélem, de jó okom is van rá. Egyrészt az MMM- ben szerzett, nem kifejezetten pozitív élmények indítanak erre, másrészt az előválasztási küzdelemben tapasztaltak, az ahogy végül trükközve az élre tört, harmadrészt az a gondolat, hogy ne essen ez az ország már megint cseberből vederbe, azaz az egyik nárcisztikus alakot ne egy másikkal próbálja leváltani.

Tudom, hogy pusztába kiáltott szó, mert errefelé nem a racionális gondolkodás, hanem az ilyen olyan hitek szoktak meghatározók lenni, de azok, akik hisznek a józan észben, azoknak kötelességük ennek megfelelően viselkedni, akár a vátesz hálátlan szerepének a felvállalásával is.

Ne tessék hinni nekem, de tessék gondolkodni!”

Borítókép: MTI / Beliczay László

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ostoba vénember, aki szerint a román GDP magasabb a magyarnál! Ásít.

Szánalmas ez a boomerezés; kritika nélkül veszel át egy szitokszót, jóllehet, történelmi adottságaink okán egy mai magyar huszonéves ökológiai lábnyoma sokszorosa az elötte álló generációba születettének.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés