Donáth Anna: Az elmúlt egy hónapot kidobta az ellenzék az ablakon

2021. november 23. 12:52
Márki-Zay Péter migránsozásával elvi szinten sem tud azonosulni, és pártja nem fog asszisztálni az uszító, gyűlöletkeltő kampányhoz – fogalmazott a Momentum új elnöke.

Donáth Annát választották meg a Momentum új elnökévé, miután Fekete-Győr András az előválasztáson utolsó helyezést ért el, és leváltották a párt éléről. Ebből az apropóból készített a politikussal interjút a Telex, amelyben az egyik fő téma az ellenzék jelenlegi helyzete. 

Az elmúlt egy hónapot kidobta az ellenzék az ablakon. Egy hónapja arra vár mindenki, hogy Márki-Zay Péter kitalálja, hogyan álljon össze a közös csapat”

– fogalmazott Donáth, hozzátéve, hogy szerint sokkal fontosabb lenne „végre a választóinkkal beszélni”. Hozzátette: „nekünk ez most a feladatunk, nem pedig az, hogy pozíciókon vitatkozzunk.”

Akadozik a gépezet

A Momentum új elnöke szerint az előválasztás után „mintha a pártok kicsit azt gondolnák innentől kezdve, hogy már nem őket nyomja a felelősség súlya”. Márki-Zay Péter eddigi kampányáról – melyben nagy hangsúlyt kap a migráció – is kifejtette álláspontját Donáth Anna, mint fogalmazott, „én hibának tartom azt, hogy a Fidesz szókészletével és ellenségképekkel kezdünk el mi is hadakozni, ahelyett, hogy a valós problémákról beszélnénk”.

Az EP-képviselő azt is elmondta Márki-Zay migrációval kapcsolatos megszólalásairól, hogy „az embereket nem ez érdekli, hanem a saját mindennapi megélhetésük és problémáik”. Leszögezte:

én nagyon nem szeretném, ha a közös kampány uszításon és gyűlöletkeltésen alapulna”.

A Momentum azt is elmondta Márki-Zay Péterről, hogy meglátása szerint a hódmezővásárhelyi polgármester „rengeteg populista üzenettel operál”. 

Nyitókép: MTI/Momentum

Összesen 118 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az első vezető, aki megszólal az elszabadult makizay nyilatkozataival kapcsolatban.
A többiek hagyják, hadd fusson a szakadékba. 6 kicsi indiánból mennyi marad?

Összefogááááás!
Előválasztáááás!

"én nagyon nem szeretném, ha a közös kampány uszításon és gyűlöletkeltésen alapulna"

A moslékkampány uszításon és gyűlöletkeltésen alapul. Pont. Évek óta.

Ja, ez nagyon igaz. :))))
A Momentum volt az első párt, amely már az előválasztás során beállt Márki-Zay mögé.

Egyék meg, amit főztek.

"az embereket nem ez érdekli, hanem a saját mindennapi megélhetésük és problémáik"

Annácska, nem teljesen jó a helyzetértékelésed. Márki-Zay Péter igenis foglalkozott az emberek mindennapi megélhetési problémáival.

Elmondta, hogy a rezsicsökkentést nagyon károsnak tartja. Elmondta, hogy a benzinárfixálást rossznak tartja. Elmondta, hogyha valakinek gondot okoznak a rezsiköltségek, akkor az fogyasszon kevesebbet, meg térjen át megújulókra!

Ezek az átlagember számára is elég világos üzenetek.

Gyors köpönyeg váltás és futás a közösen meglékelt süllyedő hajóról... igazi európér demokrata magatartás. Jurovácská ángyálká hogy ván?

Amit MZP eddig csinált, az jóvétehetetlen: képtelen volt egységet teremtő vezetőként fellépni, egy hónapja ámokfutást végez. Lehet, hogy most a hat párt rárittyent, de akkor meg a fanatikus követői nem mennek szavazni.

Donáth Anna ilyeneket hazudozott arcátlanul a Telexnek:
"Magyarországon szociális válság van. Ez nem elvi-ideológiai kérdés, hanem ténykérdés: az ország egyik fele egzisztenciális kiszolgáltatottságban él, tömegek vannak, akik számára még a mosógépük elromlása is teljes eladósodáshoz vezethet."
A valóság megismerésére Donáth Anna gátlástalan hazudozásánál sokkal alkalmasabb az Európai Unióban bevezetett egységes mutatószám erre: a szegénység vagy társadalmi kirekesztődés kockázatának kitettek aránya. A közös európai mutatószám amellett, hogy összehasonlíthatóvá teszi az egyes tagországok helyzetét, több olyan szegénységi szempontot vizsgál, amelyek a jövedelmi depriváltság bevett mutatói a társadalompolitikában.
Az Európai Unió vizsgálta azok arányát, akik az alábbi kategóriákba esnek:
Relatív jövedelmi szegénység
Súlyos anyagi depriváció
Nagyon alacsony munkaintenzitás
Szegénység vagy kirekesztés kockázata
Az adatok alapján Magyarországon mind a négy kategóriában a helyzet 2010-2019 között jelentősen javult.
A Világgazdaság 2021.02.23 számában olvasható:
"Magyarország a szegénységi mutatókat tekintve nemzetközi összehasonlításban is jól vizsgázik (itt a 2018-as adatokat tudjuk összevetni). A szegénység kockázatának kitettek aránya 2010-ben még bőven az uniós átlag felett volt, ám 12 százalékpontos csökkenéssel bőven ez alá került 2018-ban (miközben a mutató az EU egészében is javult valamelyest)."

Válaszok:
Agnieszka | 2021. november 23. 14:58

Rajtam nem múlik. Bojkottáld!

Pedig mi naponta felvilágosítjuk erről, de csak Lukácsira hallgat, aki ajnározza az álkeresztényt, áljobboldalit, álemberségest.

Azért azt is érdemes lenne megnézni, h. azok, akiknek katasztrófa, ha elromlik a mosógép, vajon mit tanultak, milyen szakmával rendelkeznek. Nem vagyok abban biztos, h. azok, aki már az általános iskolában sem voltak hajlandók odatenni magukat, állami eltartást érdemelnek, nem is akármilyen szinten.

Itt nagyon nagy a munkaerő kereslet. nagyon komoly órabért lehet kapni szimpla ház körüli munkákért. Aki munkaképes, azt nem kéne olyan nagyon sajnálni. Viszont a magam részéről, amíg bírom, csinálom a kertem és beszéd közben alkohol illatot lehelővel nem dolgozom együtt.

Az az almoslék tudja megtartani az önállóságát a DK-n kívül, amelyik
először borít. Feltehetőleg a a NOmentum lesz az.

Válaszok:
Agnieszka | 2021. november 24. 12:43

Addig jó, amíg csak a problémákat dobják ki az ablakon.

Egyik sem fog borítani. Nem hiszem, h. a Nomentum bármiféle hosszútávú stratégia megvalósítására alkalmas lenne. A Brüsszelben bemutatott ámokfutásuk, Csekk Atka változatlan elfogadottsága nem vall józan mérlegelésre. Nem beszélve a kezdeti márki mögötti felsorakozásról. Lehetett volna látni, h. inkább húzni kell az időt, a márki olyan, amilyen a hódmezei királysága mellett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés