Kásler: Mindenkinek kérnie kell a harmadik oltást

2021. november 22. 12:52
A miniszter szerint ugyan a magyar egészségügy heroikus küzdelmet vív, de a legmagasabb szinten áll helyt a járványban.

Minden a koronavírus elleni oltás mellett szól, az oltás hatékonyságával semmi nem vetekszik – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Kásler Miklós szerint

ha sokan veszik fel az oltást, le lehet törni a járvány negyedik hullámát.

Hozzátette: minden tudományos eredmény arra mutat, hogy mindenkinek kérnie kell az oltást, illetve a már kétszer beoltottaknak kérniük kell a harmadik dózist is. A miniszter kitért arra: vizsgálatok szerint a megfertőződés, a kórházba kerülés az oltatlanok esetében 4-6-szoros eséllyel következik be.

A magyar egészségügy a legmagasabb szinten helytáll a járványban

Kásler Miklós azt mondta, az első két oltás után az idő előrehaladtával jelentősen csökken a védettség mind az ellenanyag-szintet, mind a sejtes immunitást tekintve,

ezt lehet a harmadik oltással ismét 90 százalékra emelni.

Megjegyezte, a koronavírus okozta halálozás rizikója a krónikus betegséggel küzdők – cukorbetegség, szívelégtelenség – esetében három-négyszeres.

Kásler Miklós kijelentette: a magyar egészségügy ugyan heroikus küzdelmet vív, de a legmagasabb szinten helytáll a járványban. Az egészségügyben dolgozók fáradtak, a lelki teher nagy rajtuk, de reményét fejezte ki, hogy az emberek növekvő átoltottságával, kevesebb kórházi esettel az ágazat terhei csökkennek.

(MTI)

Nyitókép: Földházi Árpád 

Összesen 102 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem vagyok sem mellette, sem ellene, ami nem szégyen, hiszen a tudomány mai állása szerint sem biztos jelzőlámpákkal van telerakva az élet., s nem szeretnék demagóg lenni.

Már írtam, s kérdeztem, s most Öntől is kérdezem, e héten kapható lesz-e Szputnyik vakcina, ha igen, oltakozni fogok, ha nem, akkor nem élek mással. Válaszát előre is köszönöm.

Köszi. Már megtettem, Szputnyik nincs, ugyanakkor az egyik belgyógyász, s egy virológus ismerősöm is azt tartja célszerűnek, ha nem keverjük az oltásokat. Bár ők is tudják, hogy a véleményük nem általános, a tévedés lehetőségét ők sem zárják ki.

Magam a két Szputnyik után nyugodtabb lennék, ha nem keverném. Opcionálisan nem zárom ki a kínait. A többiek részemről kizártak.

A mosdóban is Feri képe függ nálatok a falon? Vagy már Te is igazodsz, így lecserélted MZP képeire? S hol tartod Kádár, Rákosi, Lenin, Brezsnyev , Berija képeit?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés