A vírus szövetségesei

2021. november 22. 18:00

Dippold Pál
Magyar Hírlap
A magyar baloldalnak sem Isten, sem ember nem számít.

„Van egy nyüzsgönc, demokratikus koalíciós politikus, Varju László. Ő is, mint eszmetársai a magyar politika két lábon járó vírusai. Rosszindulatuk, körmönfont hazugságaik folyamatosan fertőznek. Most például a részletes járványadatokat követelik, hogy azokat a maguk sajátos módszereivel feldolgozva újra kétségek közé taszíthassák az oltatlanokat, akiknek sejtelmük sincs arról, hogy védtelenségükkel mekkora veszélyt okoznak szűkebb és tágabb környezetüknek.

A kormány azonban már hetekkel ezelőtt döntött, mától oltási akcióhét veszi kezdetét. Célja az átoltottság növelése és a járvány megfékezése. Százegy megyei és városi kórházi oltóponton várják az embereket. Nem kell előzetes regisztráció, azt a helyszínen elvégzik, még csak időpontfoglalásra sincs szükség, érkezési sorrendben kapják meg a vakcinát. Ötféle oltóanyag áll rendelkezésre, amelyek kiválasztásában az orvosok adnak segítséget. Van most Pfizer, Moderna, Astra Zeneca, Janssen és Sinopharm. Mehetnek oltakozni a tizenkettő-tizenhét éves gyerekek is, a kisebbeknek még néhány hétig várniuk kell erre.

Aki nem oltatja be magát, életveszélyben van – mondta Orbán Viktor. Azt nem tette hozzá, mert úriember, hogy ez az állapot kik miatt is következhe-tett be. Tudjuk.”

Fotó: JACK GUEZ / AFP

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés