Péterfy-Novák Éva szerint Perintfalvinak mindenben igaza van

2021. november 21. 16:54
Újabb fordulat a látenshomokos-ügyben.

Szót kért a Bayer Zsolt és Perintfalvi Rita között zajló üzengetésben Péterfy-Novák Éva is. A teológus és a publicista között azt követően kezdődött az adok-kapok, hogy Perintfalvi a Facebook-oldalán kielemezte Semjén Zsolt egyik versét, és az elemzés során arra jutott, hogy a miniszterelnök-helyettes amellett, hogy istenkomplexusos, a vágyait is kénytelen elfojtani. Perintfalvi Rita Semjén verse kapcsán azon kezdett el lamentálni, hogy Semjén „élen jár abban, hogy törvényileg kényszerítsen embereket arra, hogy megtagadják a saját vágyaikat.” A teológus arra jut, hogy ha a miniszterelnök-helyettes „magának megengedné ezeket, akkor talán nem fáj az sem, hogy mások vannak olyan bátrak, hogy felvállalják a vágyaikat”.

Bayer ezután a Magyar Nemzet hasábjain kelt Semjén Zsolt védelmére egy publicisztikában, amiben felidézi, hogy a miniszterelnök-helyettessel már több évtizede szoros barátság köti össze. Az írása végén a publicista arra a következtetésre jut, hogy „ha egy Perintfalvi nyomorult, szánalmas lelkével nézzük a világot, akkor mindenki látens homokos”, viszont elképzelhető, hogy nem a világgal van a baj, hanem Perintfalvi Ritával. Bayer Zsolt azt a kérdést is felveti, hogy mi van akkor, ha valójában Perintfalvi a „látens homokos”.

Perintfalvi Rita válaszában azzal vádolja Bayer Zsoltot, hogy arról fantáziál, hogy ő hogyan szokott szexelni, és hogy mire gondol közben. A bejegyzés későbbi részében a teológus arról ír, hogy a látens homoszexualitás gyakran fordul elő olyan közegekben, ahol elutasítják, megbélyegzik a homoszexualitást. Perintfalvi szerint „ilyen közeg a jobboldali, konzervatív, (ál)keresztény értékekre épülő, vagy azt inkább politikai fegyverként instrumentalizáló populista politika és az őket kiszolgáló propaganda”, amire Szájer József esetében látja a bizonyosságot.

Ez volt az a pont, amikor Péterfy-Novák Éva úgy érezte, hogy nem maradhat tovább szótlan. Vasárnapi bejegyzésében az írónő úgy fogalmaz, hogy Perintfalvi „szépen, alaposan próbálja elmagyarázni B. Zsoltnak, hogy miért hülyeség, amit állít”. Péterfy-Novák szerint „B.Zs. és sleppje pontosan tudja”, hogy a teológusnak igaza van – de mégsem hajlandók elismerni, mert az nem hozna nekik politikai hasznot.

Fotó: MTI/Mónus Márton

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A bejegyzés későbbi részében a teológus arról ír, hogy a látens homoszexualitás gyakran fordul elő olyan közegekben, ahol elutasítják, megbélyegzik a homoszexualitást."

Amit soha senki nem igazolt tudományos módszerrel. Ez is csak egy fegyver, amivel az "ellenfelet" lehet megszégyeníteni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés