Választási megfigyelőprogramot indít Magyarországon a Progressive International

2021. november 19. 8:29
A progresszív-baloldali mozgalmakat világszerte összefogó globális szervezet Brazília, Honduras, Chile és Kolumbia mellett a magyar demokráciát is veszélyeztetettnek tartja. 

A Progressive International (PI) vezetője, David Adler szerint a program a korábbi ecuadori, perui és bolíviai tapasztalatokból fog építkezni, „válaszul a demokráciát ért támadásokra szerte a világon, melyek során tekintélyelvű vezetők a hatalom megtartása érdekében elfoglalják a bíróságokat, kriminalizálják az ellenzéket és átírják a szabályokat”.

A Mérce.hu beszámolója szerint a PI választási megfigyelő programjai alternatív intézményeket építenek fel az érintett országokban, „amelyek rendelkeznek a dezinformáció elleni küzdelemhez és a demokratikus intézmények valós idejű védelméhez szükséges eszközökkel, jogi szakértelemmel és globális eléréssel”.

A szervezet vizsgálatokat folytat majd, ha veszélyben látják a demokráciát

A PI Observatory a munkája során többek között

küldöttségeket szervez a kijelölt országokba, amelyek a választások demokratikusságát figyelik meg.

A kiválasztott országokban elemezni fogják a választási adatokat, és is vizsgálatokat folytatnak majd, ha a demokratikus folyamatokba való beavatkozást észlelnek. A lap azt írja: ezen a területen már van tapasztalata a PI-nek, Ecuadorban a 2021-es választások során segítettek elhárítani a jogi akadályokat, amik meggátolták az ellenzéki jelöltet, hogy elindulhasson. A mozgalom Európában is aktív: Törökországban Erdoğan kurd-ellenes kampányával szálltak szembe. A Mérce szerint

a szervezet az ecuadori és bolíviai választási megfigyelő programhoz hasonlót tervez elindítani Magyarországon is. 

A PI-ben baloldali aktivisták, filozófusok és marxista közgazdászok is helyet kapnak

Jeremy Corbyn, a brit Munkáspárt volt elnöke büszke támogatója és tanácsadója a PI Observatory munkájának, amely a politikus szerint „már kiállt az átláthatóság, a tisztesség és a demokrácia mellett Bolíviában, Ecuadorban, Törökországban és Peruban. Mivel a demokráciát világszerte támadások érik, minden eddiginél fontosabb, hogy megvédjük és kiterjesztjük a kereteit, és támogassuk az egyetemes emberi jogokat” – fogalmazott a politikus. 

A Progressive International tanácsadó testületében Jeremy Corbyn mellett Naomi Klein publicista, Noam Chomsky nyelvész, aktivista, publicista, Ertuğrul Kürkçü, a törökországi progresszív Népek Demokratikus Pártjának tiszteletbeli elnöke, Luka Mesec, a szlovén Balpárt vezetője, Slavoj Žižek szlovén filozófus és Jánisz Várufákisz volt görög pénzügyminiszter, marxista közgazdász is helyet foglal.

Nyitókép: MTI/Veres Nándor

Összesen 86 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Marx, Engels és Lenin sajnálja, de már nem jöhet, pedig dollár lenne rá dögivel!

Hogy ki, melyik ügynökszervezet, vagy sóhivatal kivel vesz minket egy kalap alá, az nektek, akik szervilisen hajlongtok külföldi érdekek felé, lehet, hogy számít. Ti már megszoktátok, ez az életetek 1945 óta, de sokaknak ez nem pálya.

"A kiválasztott országokban elemezni fogják a választási adatokat, és is vizsgálatokat folytatnak majd, ha a demokratikus folyamatokba való beavatkozást észlelnek."

Azok vallják ezt magukról, akik belügyekbe, pont a demokratikus folyamatokba akarnak beavatkozni. Mert nekik joguk van minden, nekik nem tetsző ország belső ügyeibe belepofázni.

Pont úgy, mint annak idején Kádár a külső segítségben bízol, bevallva, hogy elkel ez a segítség, mert magatokban nem boldogultok. Azért van bőr a képeden.

Egy nagyon objektív, elfogulatlan, a munkásemberek aprópénzén fenntartott, önkéntesekből, fizetés nélküli aktivistákból álló szervezetről van szó, amely egyedüliként számolt be hitelesen a legutóbbi amerikai elnökválasztáson történt törvénytelenségekről, csalásokról. A lelkiismeret hangját jelentik, nem avatkoznak be sehol sem a belügyekbe, csak tükröt tartanak a visszásságok, a progresszív baloldali értékek megsértői elé. Ezért nem szabad tőlük félni.

Tervezik, hogy családvédelmi programokat indítanak a hagyományos család modell megőrzéséért, a gyermekek Lmbtq lobbitól való megvédéséért, az európai zsidó-keresztény kultúra erősítéséért, a terjedő, európai iszlamista zsidóellenes atrocitások felszámolásáért.

Ennek szellemében monitorizni fogják az iszlám államokat, az ott élő zsidók, keresztények helyzetét, jogait, elnyomásukat. Az első tényfeltáró delegációik még idén megkezdik működésüket Afganisztánban, Iránban és más érintett országokban is.

Egy igazi emberbarát szervezetről van szó.......

Ezek elhárítási kategóriák...

Ha Ceausescu, Kádár stb. lenne még hatalmon, ez a filozófus/nyelvész/kommer szervezet is nyugodtan aludhatna, a választásokkal annak idején sok gondjuk nem volt.
Mondhatnánk, semmi.

Periszkópot hozzatok magatokkal, hogy kilássatok az erkölcsi pöcegödörből.

Figyelhetik a balos MZP vezett balos szövetség bukását...

Látod, ismét elfelejtettem a végére odaírni, valóban irónia.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés