Unja Orbánt? Itt az új ajánlat: Orbán, plusz Frontex

2021. november 19. 19:35

Bernáth Lackó
Mérce.hu
Márki-Zay, aki szemmel láthatóan elhatározta, hogy Orbánabb lesz Orbánnál, egy sor kérdésben semmilyen értelmes választ nem volt képes adni.

„»Azt is fontosnak tartjuk, hogy ne legyenek gyűlöletkampányok« – tette hozzá Márki-Zay Péter polgármester, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje csütörtöki sajtótájékoztatóján mondandójához, ami nagyjából migránsozásból, sorosozásból, és egy random fakabát szögesdróthoz intézett szerelmi vallomásából állt.

Az ellenzék vezetője, Magyarország morális megtisztulásának zászlóhordozója lement a röszkei határkerítéshez, és lecövekelt egy halom sóder közepébe egy migránsszámláló táblát. Jó kis fricska lesz ez, gondolta a kommosa magában. Ugyanezen a napon a lengyel-belarusz határon meghalt egy egyéves gyermek, akinek a családja másfél hónapja bolyongott a fagyos lengyel erdőségben.

Mielőtt szokásosan megkapom a moralizáló címkét a kormányváltás lázában élő olvasóimtól, emlékeztetném őket rá, hogy Márki-Zay, aki szemmel láthatóan elhatározta, hogy Orbánabb lesz Orbánnál egy sor kérdésben, a migráció ténylegesen létező problémájára semmilyen értelmes választ nem volt képes adni, azon túl, hogy maradjon a szögesdrót, és vonjuk be a Frontexet a határvédelembe. Ez a kettő nyilvánvalóan nem állítja meg a migrációt, amit olyan, fémhez és gumibotokhoz nem mérhető, khm, körülmények fűtenek, mint például a közel-keleten északi nagyhatalmak, Oroszország és az Egyesült Államok által lebombázott kórházak és esküvők, az ember okozta klímaválság, vagy a tőkefelhalmozásra és bérmunkára épülő gazdasági rend által emberek százmillióira kiszabott nyomor.

A leginkább egy nyugtató hatású gyógyszer nevére hajazó nevű Frontex működése, álljon itt, valójában se nem megnyugtató, se nem gyógyít semmilyen problémát. Egy velejéig korrupt, és minden emberisességet nélkülöző eszközökkel operáló uniós szervezetről van szó, amelynek feladata elvileg az EU külső határainak védelme, ám sorra buknak ki róla kínosabbnál kínosabb történetek támogatási pénzek kreatív felhasználásáról, vízen és szárazföldön elkövetett embertelen bánásmódról, miközben – természetesen – a világon semmivel sem járul hozzá a migráció csökkentéséhez.”

Fotó: Maxim GUCHEK / BELTA / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"
Az ellenzék vezetője, Magyarország morális megtisztulásának zászlóhordozója lement a röszkei határkerítéshez, és lecövekelt egy halom sóder közepébe egy migránsszámláló táblát. Jó kis fricska lesz ez, gondolta a kommosa magában. Ugyanezen a napon a lengyel-belarusz határon meghalt egy egyéves gyermek, akinek a családja másfél hónapja bolyongott a fagyos lengyel erdőségben.
"

Én nem vagyok MZP rajongója, szerintem migránskérdésben is csak összevissza beszél, de a kettőnek mégis mi köze egymáshoz?

Mindig ledöbbenek, amikor mi zsidók - mérce - akarjuk a zsidóság és a többiek gyilkosait az országba, Európába beengedni, s itt a hangsúly a mértéken van, olyan arányokban, amelyek garantálják az európai népek, köztük az európai zsidóság kivégzését. Mérce,.....az első vagonokban kaptok helyet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés