Gyorsított Magyarország az EU-s források lehívásában

2021. november 19. 8:50
A 2014-2020-as uniós fejlesztési időszakban a Magyarország rendelkezésére álló források 71 százalékát már folyósította Brüsszel, szemben a 61 százalékos tagországi átlaggal.

Gyorsított Magyarország az európai uniós források lehívásában – írta pénteken a Világgazdaság a EU Bizottságra hivatkozva. A 2014-2020-as uniós fejlesztési időszakban a Magyarország rendelkezésére álló források 71 százalékát már folyósította Brüsszel, szemben a 61 százalékos tagországi átlaggal – áll a cikkben.

A ciklus hét plusz három éves, így a lehívásra 2023 végéig van lehetőség.

A múlt év végéhez képest 6-ról 10 százalékpontra nőtt a hazai előny, ezzel a tagállami rangsorban 10-12. Magyarország feljött az írek és a görögök mögé a harmadik helyre” – közölte a lap.

Az uniós testület eddig 18,06 milliárd eurót folyósított, ami a tervezési árfolyammal számolva 6321 milliárd forintnak felel meg – olvasható a Világgazdaságban.

A kötelezettségvállalás és a forráslehívás egyensúlya nem került veszélybe Magyarországon, az államháztartási hiány sem az uniós fejlesztések megelőlegezése miatt szaladt meg az év első tíz hónapjában, sokkal inkább amiatt, hogy a gazdaság újraindításának mindent alárendelt a kormány, így a fiskális politikát is – írták.

(MTI)

Nyitókép: pixabay

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Zabra masina - mondja a művelt ukrán.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés