A baloldalon csak a gyűlölet állandó

2021. november 18. 11:41

Trombitás Kristóf
PestiSrácok.hu
Miért gyűlölködnek ilyen reménytelenül, beteljesületlenül, patologikusan és megfellebbezhetetlenül?

„Miért teszik? Hazudnék, ha azt mondanám, hogy túlzottan sokszor elgondolkozom a baloldal lelkiállapotán, de azért csak-csak eszembe jut időnként. Értik, nem az van, hogy már egy hete csak a mamára gondolok mindig, de foglalkoztat a kérdés. Még akkor is, ha a miértjét nagyjából értem, ám a mértéke meg a benne való tobzódás, na, az kifejezetten baloldali.

Nem én mondtam, viszont terjesztem, ahol csak lehet: gyűlölet elsősorban a baloldalon van. Elég csak megnézni legjelentősebb szereplőiket, elindulni lejjebb, eljutni Erzsi macskáig is akár a latrinában, majd vissza: gyűlölet gyűlölet hátán.

Teljesen ad hoc, de friss példa. Itt van Perintfalvi Rita éppen esedékes nárcisztikus rohama. Tudom, én mondom mindig és igazam is van, hogy ezekről a szereplőkről nekünk nem érdemes beszélni, mert ezáltal igazolva látják saját közéleti létezésüket, de nem mindig tudok megfelelni saját intésemnek. Meg na, azért elrettentő példaként csak illik használni némelyiküket. Szóval Perintfalvi friss öklendezésében ecseteli, hogy Semjén Zsolt egyik verse, amit Szűz Máriáról és a Megváltóról írt – ezért Perintfalvinak, az Európai Szinten Végletekig Becsült, Csak Magyarországon Túlzott Kiválósága Miatt Elhallgatott Teológusnak™️ természetesen azonnal reagálni kell rá –, az tulajdonképpen homoerotikus. És milyen szörnyűséges is, amikor valakinek el kell kendőznie valódi érzelmeit.”

Nyitókép: John Thys / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

,, gyűlölet elsősorban a baloldalon van.,,

Ennek pedig kezdete 2004 év, amikor Gyurcsány Ferenc és bandája hatalomra került.

,, Le kell verni a jobboldalt. Az én feladatom az, hogy ennek a politikai versengésnek irányt adjak, feladatokat szabjak, és azokat számon is kérjem, s ezt meg is teszem hezitálás nélkül."

(Gyurcsány Ferenc Népszabadság, 2004. február 9.)

Ugye érthető?

Az ellenfelet legyőzik, az ellenséget, amely utóbbi az ő olvasatában a jobboldal, leverik. 2006 évben meg is tette és ismét megtenné, ha hatalomra kerülne.

Ezzel nem cáfoltad azt amit írtam, ídéztem.
Sőt!
Azt bizonyítod, hogy a gyűlölet gyűlöletet, az erőszak erőszakot vált ki.
A képet, az idézetedet annyiban változtatja történtek, hogy amit Gyurcsány mondott, azt fizikailag 2006-ban meg is tette, Orbán viszont nem.

Lényegük összefoglalva:
Erőszak és gyűlölet, hazugság és rágalmazás, verés és öldöklés - ezek a módszerei a jakobínus-leninista hatalomhordozóknak. (Adam Michnik, 1984)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés