Márki-Zay „sorosozós”, „migránsozós”, „kerítéses” kampányszövege mélyen elkeserít

2021. november 18. 18:34

Schilling Árpád
Facebook
Ha vicces kedvemben lennék, azt mondanám, hogy MZP a Kétfarkúak miniszterelnök-jelöltje.

„Bár magam is azon a véleményen vagyok, hogy jó lenne megújítani az ellenzéket, és valahogy túllépni Orbánnal együtt azokon is, akik 2010-ig képviselték a »demokratikus« politikát Magyarországon, Márki-Zay Péter »sorosozós«, »migránsozós«, »kerítéses«  kampányszövege mélyen elkeserít. Tehát nem az az állítása a »totálisan megújult, messze nem 2010 előtti módon politizáló« ellenzéknek, hogy »nem, a magyar emberek nem idegengyűlölők, és nem tagadják meg a segítséget a háború vagy éhínség elől menekülő emberektől, hanem a nemzetközi jogot tiszteletben tartva, a keresztényi eszméknek megfelelően, lehetőségeikhez mérten kiveszik a részüket a migrációs válságból«, nem ezzel állít ellentéteset, nem ezzel emeli meg a magyar lelkeket, nem ezzel éri el, hogy magához térjenek sokan az évtizedes elembertelenedésből, amelybe Orbán és cinikus tanácsadói és bűnözőtársai taszították a magyarokat, hanem ezzel »a Soros-terv létezik, de annak Orbán az igazi végrehajtója, és jönnek a migránsok és bűnözők és terroristák, csak hogy ezt Orbán akarja, és a magyar emberek joggal félnek, és ezért kell a kerítés, és kell a plusz határőr, és nem engedünk be senkit, és szó sincs róla, hogy nem tartunk be nemzetközi egyezmáényeket, mert mi csak védjük a magyarokat és Európát«.

Ha vicces kedvemben lennék, azt mondanám, hogy MZP a Kétfarkúak miniszterelnök-jelöltje, mert ilyen hoax-ra csak ők képesek. De nem, ez sajnos nem átverés, ez maga a mondanivaló, ez maga az ellenzék kampánya. Hiába hangzik el, hogy az új kormány berekeszti a gyűlöletkampányt, ez a beszéd maga is a gyűlöletkampány része. Megint nem az alapvető problémát sikerül megoldani, hanem a felszínen folytatni az örökös adok-kapok-at. Ez pont ugyanaz a politika, mint amihez hozzászokhattunk. Ebben nincsen semmiféle új. Ez is csak arról szól, hogy ha Orbán azt büffögi föl, hogy »hülyék vagytok«, akkor mi azt kiabáljuk, hogy »te vagy a hülye«. Ha azt mondja, hogy »a migránsok bűnözők, terroristák, de Soros be akarja őket hozni, és mi ellenállunk«, akkor erre az a válasz, hogy »a migránsok bűnözők és terroristák, de Orbán be akarja őket hozni, és mi ellenállunk«.

Tehát az ötlet az, hogy az átlag magyar (vidéki, jobboldali, tájékozatlan) embereket úgy lehet jól kizökkenteni és szavazásra csábítani, ha eláruljuk nekik a nagy titkot: Orbán hozza be a migránsokat, apám, úgyhogy jól le kell őt váltani, vágod?!

Hátha még nem késő ennél az »erőből rúgok vissza« kampánynál valami emberségesebbet, előremutatóbbat kitalálni. Egy másik nyelvet például, ami pont arra az erőszakosságra hívja föl a figyelmet, ami Magyarországot egyre inkább beteríti. Szerintem lehet erősnek mutatkozni emberségesen is.”

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Árpád!

van aki méltatlan arra, hogy zsidónak nevezzék, Te is közéjük tartozol...olvass Yoram Hazonytól...s talán nem leszel a zsidóság, a magyar nép árulója.

Te bizonyára MZP stábjában dolgozol s ezért vagy informálva MZP tervezett betelepítési mutatóiról. De azért nem tartozol a belső körhöz, azon belül már százezrek befogadását tartják szükségesnek, kielégítve Brüsszel elvárásait.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés