„Konzervativizmus: Visszatérés az alapokhoz” – Yoram Hazony az MCC Lectures vendége

2021. november 16. 21:21
Lehetséges-e tényleges összefonódás a klasszikus liberalizmus és a konzervatív eszmerendszer között? – az izraeli filozófus többek közt erről, és legújabb könyvéről fog beszélni.

„Konzervativizmus: Visszatérés az alapokhoz” címmel rendezi Budapest Lectures című előadássorozatának legújabb részét a Mathias Corvinus Collegium (MCC). A rendezvényen Yoram Hazony, izraeli filozófus beszél majd hamarosan megjelenő, Conservatism: A Rediscovery című új könyvéről. 

Napjainkban egyre több, magát klasszikus liberálisnak valló gondolkodó határolódik el napjaink szélsőséges liberalizmusától, és közelít a konzervatív gondolat felé.

De vajon lehetséges-e tényleges összefonódás a klasszikus liberalizmus és a konzervatív eszmerendszer között?

A Budapest Lectures vendégével minderről Gallai Sándor, az MCC Társadalom- és Történelemtudományi Iskola vezetője beszélget majd.  

Helyszín:
Az MCC Tas vezér utcai központja, MCC Scruton
(1113 Budapest, Tas Vezér u. 3-7.)

Időpont:
2021. november 17. (szerda), 13:00

A részvétel regisztrációhoz és védettségi igazolványhoz kötött. A rendezvény után – előzetes egyeztetést követően – lehetőség lesz külön interjúk készítésére. Kérjük, interjúigényét előzetesen a kommunikacio@mcc.hu e-mail címen jelezze.

REGISZTRÁCIÓ

Az esemény nyelve angol, a szinkrontolmácsolás biztosított.

Yoram Hazony izraeli filozófus, bibliatudós és politikai teoretikus. A jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője. Több könyv szerzője, a „A nacionalizmus erénye” című műve 2019-ben elnyerte az Év Konzervatív Könyve díjat az Egyesült Államokban. 2019-ben már járt Magyarországon, a gondolkodót Magyarország miniszterelnöke is fogadta.

www.mcc.hu

https://www.facebook.com/MCC.Budapest,

Borítókép: Földházi Árpád

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés