Márki-Zay Péter: A rezsicsökkentés fenntarthatatlan

2021. november 14. 18:02
Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje egy Fleck Zoltán által vezetett testületre bízná a „közjogi átmenet” rendezését.

Márki-Zay Péter adott online interjút Gulyás Márton Partizán című műsorának. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje brüsszeli látogatásával kapcsolatban elmondta: először egy bizalmas beszélgetésen vett részt Manfred Weberrel, majd több néppárti képviselővel is találkozott, akiknek kifejtette:

egy esetleges kormányváltást követően egy konzervatív frakció létrehozása lenne a célja.

2022-ben lesz végleges a közös lista

A belpolitikára rátérve elmondta: hamarosan országjáró körútra indul, és tervezi, hogy az elkövetkezendő hat hónapban meglátogatja mind a 106 egyéni választókerületet. A közös ellenzéki listaállítással kapcsolatban arról beszélt: folynak a tárgyalások, de egyelőre

a program megalkotása és a kampány a prioritás, pozíciókat addig még nem osztogatnak, amíg meg nem nyerik a választásokat.

A lista véleménye szerint már csak 2022-ben lesz végleges és nyilvános. A közös programmal kapcsolatban hangsúlyozta: a legtöbb szakterületen még az idén megnevezik a főbb csapásirányokat. Sok elem már ismert, ezek közül az euró bevezetését és az Európai Ügyészséghez való csatlakozást emelte ki, amikben már egyértelmű konszenzus alakult ki az ellenzéki pártok között – szerinte.

A kormány intézkedései szerinte fenntarthatatlanok 

Márki-Zay Péter beszélt a benzin hatósági árának bevezetéséről is. „Nyilván nem fogom ezt kritizálni egy ilyen helyzetben” – mondta. Megjegyezte azt is, hogy szerinte a rezsicsökkentéshez hasonlóan, ebben az esetben sem a kormány viseli az áldozatokat, hanem más, piaci szereplőkre tolja azt, amely hosszú távon fenntarthatatlan. Szerinte a jövőben megkerülhetetlen lesz majd az adóemelés, ugyanis a világpiaci árakat szerinte nem lehet megállítani a határon. 

Gulyás Márton megkérdezte Márki-Zayt a rezsicsökkentéshez való viszonyáról. Ismert: korábban a hódmezővásárhelyi polgármester úgy érvelt, mindenki fogyasszon kevesebb gázt, áramot és villanyt, mert így lehet csökkenteni a rezsit.

„Nem változott az álláspontom, de soha nem mondtam eddig sem, hogy a rezsicsökkentést bárki meg akarná szüntetni vagy fel akarná forgatni, a Fidesz saját maga valószínűleg rákényszerül erre, mert ez teljesen tarthatatlan” – jelentette ki Márki-Zay (Aki tudja értelmezni ezt a mondatot, írja meg kommentben!).

Végül kérdezték Márki-Zayt a szakértői testületének összetételéről is. Bojár Gábor, Bod Péter Ákos, Steinmetz Ádám, és Király Júlia mellett egy meglepő nevet is említett az ellenzéki miniszterelnök-jelölt: Fleck Zoltán.

„Ő ugyanis már felállította azt a közjogi tanácsadó-testületet, amelynek elsődleges célja az, hogy javaslatot tegyen az alkotmányra, illetve a közjogi átmenetet rendezze” – ismertette Márki-Zay.

Ismert: Fleck professzor, aki egyébként a Soros György támogatásával túlélő Eötvös Károly Közpolitikai Intézet munkatársa is, a Hírklikknek tavaly július 18-án úgy fogalmazott: „Nagy valószínűséggel egy ’22-es ellenzéki győzelem után időlegesen le kell mondanunk a jogállam tiszta érvényesüléséről. De ez soha nem volt másként rendszerváltáskor, nagy forradalmak után.” 

Nyitókép: Youtube

 

 

 

Összesen 229 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jöhetnek a hat osztályos ellenzéki hozzászólások....

Az. Szerinte a kormány elmehaborodott és OV-t Chauschesc u-hoz hasonlította.
Így akar konzervatív szavazókat szerezni, ugyanis tudja, hogy saját maguk kevesek a kormányváltáshoz.

Még mindig azt mondom, MZP-t sokat kell beszéltetni:-)))))

A legtipikusabb bolsevik tempó.
A demokráciát és a jogállamot felváltaná a fleckzoltán...

A nyuggerpézt meg a feribátyámat még majd vissza is kell ám fizetni valakinek.
Idióta, aki ezt nem látja.

Önt olyan buta, mint Jakab.
Gyurcsányt utáljuk, de mégis az ellenzék legagyasabb embere.

"Nagy valószínűséggel egy 22-es ellenzéki győzelem után időlegesen le kell mondanunk a jogállam tiszta érvényesüléséről."

Ez EGY AZ EGYBEN a Rákosi Mátyásék szövege 1945 után... kb. most egy kicsit félre kell tenni a demokrácia tiszta érvényesülését, amíg végleg le nem számoltunk a burzsoáziával...

Igen, ez a durva.
Ez az Márki-Zay tényleg elmeroggyant.

Igen. Ez a mű fejtartás kifejezetten irritáló.

Azt képzeli, hogy a komplett globalista ellenzék egy csapásra konzervatívá válik:-)

Igen, ez a durva: még 1989-90-ben, tényleg egy SZOVJET SZURONYOKON ALAPULT DIKTATÚRA után is jogállami eszközökkel, a mindenkori törvényi szabályok betartásával történt az ámenet!

Ez az elmebeteg pedig egy bejáratott PARLAMENTI DEMOKRÁCIÁBAN fenyegetőzik nyíltan (és most már folyamatosan) a jogállam felfüggesztéröl.

Elképesztő ez az egész.

Jakab András, Schiffer, Hack Péter, Hont András nagyon tisztességesen keményen felszólaltak ez ellen - de ők ugye nem részei a Mosléknak. Mindezidáig egyetlen releváns moslékos politikust, sőt megmondóembert nem láttunk, hallottunk elhatárolodni ettől az őrülettől...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés