Én is megnéztem Orbán Viktor propagandafilmjét, az Elk*rtukot

2021. november 14. 20:14

Fekete-Győr András
Facebook
A film mutatja, hogy Orbánék most egyenesen rettegnek.

„Én is megnéztem Orbán Viktor propagandafilmjét, az Elk*rtukot. A valós 2006-os őszi eseményeket csak részben érintő film nem azt a 2006-ot mutatja be, amire én emlékszem. Akkor, középiskolásként az őszödi beszéd miatti düh és a tenniakarás vitt ki engem is a tömegbe, vele együtt pedig a véres események közelébe.

2006 nem a fiatalokat autóval üldöző titokminiszterekről, a háttérben ármánykodó közvélemény-kutatókról, meg persze a minden rosszat képviselő Dobrev Kláraról szólt. A film ezen része nettó hazugság. Ez pedig azért végtelenül szomorú, mert a 15 évvel ezelőtti ősz a kibukott hazugság miatti jogos felháborodásról, Gyurcsány Ferenc morális bukásáról szólt. A magyar nép nem tűrhette és most sem tűrheti, hogy a kormány a szemébe hazudjon. 

Persze pénzkidobás volt, de egy ok miatt mégis inkább örülök, hogy láttam a filmet: a történelem minden autoriter rendszere akkor tekerte fel leginkább a propagandát, amikor legjobban féltek a bukástól. A film mutatja, hogy Orbánék most egyenesen rettegnek.
Ne üljünk fel se Orbánék, se az ellenzéki oldalon még mindig erős relativizálás hazugságainak! 2006-ot kezeljük a helyén, mikor az emberek teljesen jogos és békés felháborodását az egyik oldalról rendőri túlkapások, a másikról önjelölt, agresszív forradalmárok sározták be.”

Kép forrása: MTI/Illyés Tibor

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 119 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fegyőr, láss, ne csak nézz!

Egyenesen cidrizünk. Ja nem. Akkor cidriznénk, ha márkizajos vezetné a kormányt.

Persze, persze, a Spotlight, ami filmes formátumban mutatta be, hogy született meg a Boston Globe cikksorozata a pedofil katolikus papokról, az nem kereszténységellenes propaganda, sőt, mindenkinek ajánlott, akit érdekel az oknyomozás, a közelmúlt feltárása, de az Elkúrtuk, ami filmes formátumban mutatja be a 2006-os elkúrást és annak hatásait, a tüntetőverést, az propaganda.
Úgy érzem, itt egy propagandista van, és az te vagy, Fekete.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés