A helyreigazítás

2021. november 12. 7:13

Németh Péter
Népszava
A miniszterelnök vágyait, akaratát sugallja az Elkxrtuk üzenete.

„Hát beolvasták. Az állami rádió beolvasta a helyreigazítást, miszerint Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje nem volt részese a 2006. októberi döntéseknek, nem volt köze a szemkilövetésekhez. A helyreigazítás így hangzott: »2021. október 26. napján a Kossuth rádió műsorában valótlanul állítottuk, hogy dr. Dobrev Klára 2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről döntött volna. Ezzel szemben a valóság az, hogy dr. Dobrev Klára semmilyen döntést nem hozott az úgynevezett 2006. őszi zavargások vonatkozásában.«

A helyreigazítást azért kérte Dobrev – a párt –, mert a Kossuth Rádió tényként értelmezte a Kálomista film sugallatát, miszerint Dobrev lett volna a főgonosz, ő intézkedett arról, hogy a kormány – az akkori – előre eltervezett rendzavarása akár véráldozatok árán is bekövetkezzen.

A film és az állami rádió állítása természetesen szemenszedett hazugság volt, tudták ők ezt akkor is, amikor elkészítették a mozit, és akkor is, amikor beolvasták a hírt. Dobrev, már ha lehet hinni abban, hogy az ilyen helyreigazítások valóban helyre is igazítják az olvasót, hallgatót, tisztán került ki az ügyből. Félig-meddig, vagy még annyira sem, hisz a filmben ott marad az állítás, de abban nincs és nem is lesz semmilyen változás, ahogy a Fidesz átírta a 2006-ban történteket, új legendát gyártott belőle.

Orbán Viktort senki nem fogja helyreigazításra kötelezni, noha ő az első számú történetíró, az ő idei »ünnepi« beszéde emelte 2006-ot 1956 fölé, ő emelte saját magát Nagy Imre fölé. A miniszterelnök vágyait, akaratát sugallja az Elkxrtuk üzenete, az ő múlt-átalakító törekvéseit követi az egész jobboldal.

És ezen semmit nem változtat ez a mostani beismerés, hisz a lényeg megmarad, a rezsim történelem-hamisítása, vagyis annak terjesztése, hogy az akkori események a Gyurcsány-kormány forgatókönyve szerint zajlottak. És egyelőre nincs olyan bíróság, amely ennek ellenkezőjét kimondaná.”

Nyitókép: Elkxrtuk Facebook-oldal

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Van még valami, ez az emberileg nulla, aljas kis senki Németh Petya, amennyi mocsok hazugságot leírt-mondott élete során, azzal vízlépcsőt, atomerőművet lehetne építeni, de legalábbis minden házat szigetelni.
De: egyszer sem kért bocsánatot, semmiért.
Ez a különbség a színjátszó színű barbár és a keresztény fehér között...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés