Listáztuk, kik támogatják az elképesztően jobboldali, keresztény-konzervatív Márki-Zay-t

2021. november 10. 10:21

Ódor János László
Kontra
Jobboldali az, akit a környezete annak tart. Ja, nem – ezt másra mondták.

„Kerestük, de nem nagyon találtuk a kiábrándult, csalódott fideszeseket a hódmezővásárhelyi polgármester pártolói között. Helyettük Bede Márton, Havas Henrik, Juhász Péter, Lendvai Ildikó, Haraszti Miklós, és Molnár Áron »noÁr« nevével találkoztunk. Ők lennének az európai értelemben vett keresztény-konzervatív jobboldaliak? Vagy talán Demszky Gábor lenne az, aki szintén örül Márki-Zay jelöltségének?

Jobboldali az, akit a környezete annak tart. Ja, nem – ezt másra mondták. Na, de! Minket, sokat látott fideszeseket nehéz átverni:  évtizedek alatt  tehetetlen dühvel végigasszisztáltuk az összes áljobboldali, »mostanra már párbeszédképes« konzervatívnak kinevezett megváltót (azaz szavazattemetőt) Kupa Mihálytól kezdve Dávid Ibolyán át Vona Gáborig. És hol a vége...

Tényleg nagyon el lehetnek keseredve, ha az utolsó reményük egy zavart értékrendű és elméjű, erőszakos térítő-házaló. Aki állítólag nekik is már-már túlságosan jobboldali, de legalább végre legyőzheti az Orbánt!

Hát, ha nektek tényleg ez az egyetlen célotok... és utána? Ha Tarlóst legyőztétek, már jöhet az özönvíz (szó szerint), ugye? Jött, de legalább tiétek a főváros. És láthatjuk, hogy nagyban is hasonló sikertörténetek várnának ránk. Hát inkább kösz, de nem. A munka nagy részét – legalábbis a második forduló előtt – már megcsinálta nekünk a Telex és a 444, hát most mit csináljunk, ha egyszer imádják magukat listázni, meg  szeretnek mindenfélét aláírni!”

***

Ez minden, csak nem ellenzékváltás és jobboldaliság – összeomlóban a Márki-Zay-jelenség

A Mandiner Reakcióval hétről hétre igyekszünk elmagyarázni fontos (itthoni és külföldi) közéleti ügyeket közérthetően és lényegre törően. Célunk, hogy néhány percben vázoljunk a Mandiner felületein egyébként bővebben és alaposan is kifejtett, bemutatott témákat. Az első rész a baloldali előválasztást megnyerő Márki-Zay Péter állítólagos jobboldaliságáról, kereszténységéről, illetve arról szól, hogy bár egyesek azt mondják róla, mégsem váltotta le az ellenzéket.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés