Peren mereng

2021. november 9. 7:16

Pilhál György
Magyar Nemzet
Szilvásy György nem tülekedett, amikor az észt porciózták.

„Ügyvédekkel konzultál Szilvásy György, írja a Népszava. A Gyurcsány-kormány titokminisztere azt mérlegeli, milyen jogi lépéseket tehet az Elkxrtuk című mozifilm alkotói ellen. Őt ugyanis előnytelenül, hazug módon ábrázolták a vásznon. Ilyeneket mond a felháborodott ember: »Soha nem volt kékvillogós autóm, soha nem száguldoztam, soha nem üldöztem senkit.« Nagyjából ez a legerősebb érve.

Valószínűleg nem mondták meg neki, hogy nem dokumentumfilmet, hanem valós eseményeken alapuló játékfilmet látott. Szilvásy György nem tülekedett, amikor az észt porciózták. Egy kommentelő is e szellemi hiátusról ír: »Nincs megnevezve a filmben ez a balga ember. Ha magára ismer, az találat. Öngól.« (Évekkel ezelőtt Farkasházy Tivadar pert fontolgatott az Élet és Irodalom ellen, amiért a lap egy karikatúrán hat falloszként és egy vaginaként ábrázolta az őt is soraiban tudó Heti hetes szereplőit. Csak akkor tett le a perről, amikor ismerőse figyelmeztette: »Ha perelsz, az annyit jelent, fölismerted magad az egyik falloszban.«)

Természetesen magáról a 2006-os erőszakról is kifüstölögte magát a leharcolt miniszter. »A Fidesz vitte utcára a törő-zúzó, gyújtogató tüntetőket, most pedig a baloldalt próbálja azzal vádolni, amit ő maga csinált. A Fidesz durva történelemhamisítást követ el stb.« Ismerjük a gyurcsányi verziót… Nem akarom kedvét szegni a feldúlt titkosembernek, de jobb, ha tudja, igen jól fut a film. Olyannyira, hogy Kálomista Gábor producer már a második részen agyal. Megjegyzem, vannak gyenge pontjai is az Elkxrtuknak. Dobrev Klára például nem is hasonlít a valódira.”

Borítókép: Fotó: MTI/Földi Imre

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés