Vajon miért nem bíznak Márki-Zayban?

2021. november 9. 8:06

Bauer Tamás
Facebook
Mondok egy példát.

„Mint tudjuk, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje megkereste a Kutyapárt elnökét, és megpróbálta lebeszélni arról, hogy önállóan induljanak a jövő évi választáson. Azt is felajánlotta, hogy egy befutó helyet ad cserébe a közös listán. Azt is tudjuk, hogy Kovács Gergely nem volt kész ilyen megállapodásra. Válaszul Márki-Zay úgy nyilatkozott, hogy a Kutyapárt ellen fog kampányolni, hiszen aki úgymond a Kutyapártra szavaz, az Orbánt tartja hatalomban. Én másképpen kezeltem azt, hogy 2018-ban a budapesti 3. választókerületben nem lépett vissza a javamra a Jobbik, az LMP és a Momentum jelöltje. Sokan nehezteltek rájuk ezért, mondván, hogy akkor megnyertem volna Gulyás Gergellyel szemben a mandátumot, és ha ugyanez történik valamely szomszédos választókerületben is, akkor nincs meg a Fidesz kétharmada. Én nem nehezteltek azokra az ellenzéki jelöltekre, akik nem léptek vissza a javamra. Egyébként azoknak, akik listán a másik három ellenzéki pártra szavazott, közel fele egyéniben rám szavazott. Nekik a Fidesz legyőzése fontosabb volt, mint azok a különbségek, amelyek az általam képviselt politikát megkülönböztetik attól, amit ők tartanak követendőnek. Mások viszont nem szavaztak át rám: nem bízták rám a politikai képviseletüket, ami szerintem rendben van.

A választás a bizalomról szól. Lássunk világosan: Márki-Zay Péterre többnyire azok szavaztak, akiknek elegük van az Orbán-rendszerből, de nem akarták politikai képviseletüket Dobrev Klárára illetve rajta keresztül Gyurcsány Ferencre bízni. Ez is rendben van, demokrataként el kell fogadnunk, ha polgártársaink egy része nem bennünk bízik. Akik a Kétfarkú Kutya Pártra szavaznak, azért teszik ezt - tennék a listás szavazatukkal, ha lenne a Kutyapártnak listája –, mert nem bíznák politikai képviseletüket a hatpárti szövetségre, illetve az annak listáját majd vezető Márki-Zay Péterre. Aki demokrataként gondolkodik, az elfogadja, hogy joguk van hozzá.

Vajon miért nem bíznak Márki-Zayban? Mondok egy példát. Márki-Zay nyilvánosságra hozta azt a feltételezését, hogy Orbán Viktor fia meleg. Több alkalommal is elmondta, hogy Orbán képmutatásának leleplezését annyira fontosnak tartja, hogy ez megéri, hogy ilyen módon megsértse Orbán Gáspár információs önrendelkezését. Még mi mindent tenne meg, mások milyen jogait hagyná kívül szerinte fontos politikai célok érdekében, ha főhatalom lenne a kezében?

Ezzel a fontos példával csak azt próbálom érzékeltetni, hogy demokrataként el kell fogadnunk, ha az Orbán-rendszerrel szembenálló polgártársaink egy része nem akarja Márki-Zayra bízni a politikai képviseletét. Másoknak meg a hatpárti szövetséggel lehet bajuk. És ha az így hiányzó szavazatokon múlik, hogy marad-e az Orbán-rendszer? Belátom, ez nem könnyű dilemma. Sokan vagyunk, akiknek nem könnyű. Annak azonban, aki szavazatokat akar megszerezni Orbán legyőzéséhez, nem fenyegetőznie kell, nem is befutó listás helyet kell felajánlania, hanem meg kell nyernie a megcélzott választói kör bizalmát. Én a jobbikos vagy LMP-s választók bizalmát sosem akartam megnyerni, annyira mást gondolok a politikában, mint ők. Ha Márki-Zay a Kutyapárt választóinak szavazatát akarja megkapni, a bizalmukat kell elnyernie.”

***

Ez minden, csak nem ellenzékváltás és jobboldaliság – összeomlóban a Márki-Zay-jelenség

A Mandiner Reakcióval hétről hétre igyekszünk elmagyarázni fontos (itthoni és külföldi) közéleti ügyeket közérthetően és lényegre törően. Célunk, hogy néhány percben vázoljunk a Mandiner felületein egyébként bővebben és alaposan is kifejtett, bemutatott témákat. Az első rész a baloldali előválasztást megnyerő Márki-Zay Péter állítólagos jobboldaliságáról, kereszténységéről, illetve arról szól, hogy bár egyesek azt mondják róla, mégsem váltotta le az ellenzéket.

Nyitókép: Bauer Tamás Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Orbán Viktor fia buzi, és milyen szemétség ezt nyilvánosság előtt
megszellőztetni, mert sérti a személyes adatok védelmét.

Így kell ügyesen lebuzizni valakit. Bravó Körmös!

" Ha Márki-Zay a Kutyapárt választóinak szavazatát akarja megkapni, a bizalmukat kell elnyernie.”
Na de normális ember nem bízhat meg egy olyan notórius hazudozóban, mint Márki-Zay.

Viszont Cseh Tamás ezt énekelte, ami magyarázza Márki-Zay sikereit:

Nem minden vonat jár
széles vágányon,
el ne feledjétek,
azt, hogy vannak köztünk,
el ne feledjétek,
vannak e világon
keskenyvágányú vasutasok is.Tamás!

Rendben van ez is, ...rendben van az is....Miként rendben van az is, hogy jelenleg a DK-ban politizálsz, ugyan hol máshol, ha nem itt. Rendben van, hogy nem állsz a tükör elé, s nem teszed fel magadnak a kérdést, vajon a jó oldalon állsz-e?

Miért kérdezem? Politikai, családi örökséged teljes negációját jelenti, hogy a nácikkal vállalsz közösséget, velük együtt szeretnéd a jelenlegi kormányt leváltani. Tudod, azt az Orbán Viktort akit Izrael kiszolgálójának neveznek új barátaid, a jobbikosok. Azt az Orbán Viktort, melynek kormánya alatt a magyar zsidóság európai léptékben is a legnagyobb biztonságban élheti életét, a zsidó kultúra , vallás is a reneszánszát éli. De biztosan tudod azt is, hogy az MSZP nevezetű szövetségesed elvtársai között legalább annyi antiszemita van, mint a Jobbikban.

Tehát az rendben van, hogy a DK-ban politizálsz, de a balliberális szövetség ilyen konfigurációja az már nem rendjén való, s morálisan vállalhatatlan kellene, hogy legyen számodra is, minden gondolkodó zsidó értelmiségi számára.

A gondolkodó zsidó értelmiség pártja az MKKP, csírája egy jövőbeni, szakmailag és morálisan is életképes, vállalható kormányzati alternatívának, a normalitás új arcának. Sajnálatos, hogy Neked nem sikerült az Ő értékrendjük szintjére felemelkedned. Az MZP-vel szemben megfogalmazott, szavanként megrágott, mérlegelt, Nálad bizonyára így is gyomorremegést okozó kritikád paravánja mögé bújsz el a felelősség elől. Itt Radnóti versére gondolok, tudod, a cinkosokra. Mert Te is azzá lettél. Megalkuvó, elvtelen senki.

A politikában minden oldalon vannak gondolkodó zsidók, de sajnos kevesen, s hangjukat elnyomja az agresszív kisebbség. Szóval alaptalanul vádolsz, s nem értek egyet antiszemitizmusoddal sem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés