A Kutyapárt nem szeretne ebben az összefogásban részt venni

2021. november 9. 15:46

Kovács Gergely
Infostart
Igazából 15 éve ebben a helyzetben vagyunk, és ez az álláspont megmaradt nekünk. Interjú.

„Februárban beszéltünk legutóbb, akkor azt mondta, hogy az ellenzéki együttműködés valahogy mindig oda fut ki, hogy a Magyar Kétfarkú Kutyapárt lehetőleg ne induljon. Ez fejlődött valamit azóta?

Sokat nem, illetve most volt ez a minimális ajánlat Márki-Zay Pétertől.

Egy hely a listán, de hol?

Ilyen mélységekig nem jutottunk el. Egy listás helyet mondott, nem tudom, mire gondolt. Lehet, hogy a 106. lett volna, és ekkor egyszerűbb rá válaszolni. De, mondjuk, az első hely végül is nem lenne rossz.

Az tipikusan a miniszterelnök-jelölt helye. Akkor?

Második.

Hogy működik egy ilyen ajánlat? Megcsörren a telefon, és Márki-Zay Péter vagyok és van egy jó ajánlatom?

Ez végtelen egyszerű volt, feljött a Márki-Zay Péter, és nem kertelt, azt mondta, hogy ő megpróbálna ebben az egyelőre virtuálisan létező frakcióban, ha jól értettem, egy helyet nekünk, ha sehol nem indulunk el a választáson.

Sehol?

Én így értettem.

És ezt megpróbálta tisztázni, vagy azt mondta, hogy nem?

Mi nem szeretnénk ebben az összefogásban részt venni. Ez nekem olyan érdekes, hogy az elmúlt egy évben talán négyszer is volt breaking news, hogy a Kutyapárt nem indul az ellenzékkel együtt, de igazából 15 éve ebben a helyzetben vagyunk, és ez az álláspont megmaradt nekünk.

Márki-Zay Péter azt mondja, hogy minden erejével a Kutyapárt ellen fog kampányolni, mert azt gondolja, hogy ezen múlhat a miniszterelnök, Orbán Viktor leváltása. Ez most akkor egy dicséret?

Azért valamit a Fidesz ellen is kampányolhatna szerintem, talán jobban megszólítja vele az ellenzéki szavazókat. Bevallom, meglepett, mert Márki-Zay Péter az előválasztást azért részben olyan emberek szavazatával nyerte meg, akiknek legalábbis egy részük bizonyára szimpatizál a Kutyapárttal, illetve hasonló elveket is vallunk egyébként több mindenben Márki-Zay Péterrel. Azzal mindenki egyetért, hogy van valamennyi szavazó, aki nem szeretne se a Fideszre, se a jelenlegi ellenzéki szövetségre szavazni, és ezeknek mondhatja bárki, hogy szavazzon az ellenzékre, akár három kóbor lengyel ló vagy én vagy Márki-Zay Péter, ők nem fognak oda szavazni. Ha mi nem indulunk, akkor ennek a nagy része szerintem nem megy el, úgyhogy mi ezért indulunk, és ha megvan az 5 százalék, azért az azt jelenti, hogy egy újabb ellenzéki párt lesz a parlamentben, és hogy a Fidesznek listán, mondjuk, hárommal kevesebb helye lesz, amin egyébként akár múlhat az is, hogy kisebbségbe kerül a jelenlegi hatalom.

Akkor milyen párt lesz a Kutyapárt a parlamentben? Ellenzéki párt? Kormánypárt? Kívülről támogató párt?

Mi a Fidesszel biztos, hogy soha nem fogunk együttműködni, én soha nem tennék olyat, hogy a kutyapártos listáról bejutott emberek bármilyen formában hatalomhoz juttassák vagy hatalmon tartsák ezt a kormányt. Nekem is viszonylag rossz véleményem van arról, amiket itt csináltak az elmúlt 11 évben.”

Fotó: Mandiner/Mátrai Dávid

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A baleset után bátorság ezt kijelenteni. Nem a kedvenceim politikailag, de emberileg kérem őket, vigyázzanak magukra. Az ördög nem alszik.......

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés