Megosztó videoklip miatt felbomlik a keresztény könnyűzenei díj szakmai zsűrije

2021. november 8. 18:06
Mező Misi és Gável Gellért közösen állnak fel a Szikra-díj zsűrijéből. Új utakon segítik a keresztény könnyűzenét – áll a lapunkhoz is eljuttatott közleményükben.

A Szikra-díj szakmai zsűrijének eddigi két állandó tagja nem folytatja tevékenységét a keresztény könnyűzenét támogató Szikra Projektben, amely szerintük eltért eredeti célkitűzésétől. „A Szikra Projekt a magyar keresztény könnyűzenei élet megerősödését, szakmai fejlődését szolgáló szakmai program, mely a fiatal tehetségek felfedezésétől és mentorálásától a professzionális produkciók színpadra állításáig minden folyamatra kiterjedően segíti az alkotókat” – olvasható a szervezet honlapján.

A zsűritagok döntésében vélhetően szerepet játszott a keresztény zenei körökben sem feltétlenül egységesen értékelt, többek szerint

megosztó hangvételűre sikeredett Reggeli flört című új Szikra-klip.

A zsűrit elhagyó tagok arról nyilatkoztak, hogy bár döntésük végleges, egyéb módokon (az eddigiekhez hasonló lelkesedéssel) továbbra is segíteni kívánják a keresztény könnyűzene fejlődését.

A zenészek nyilatkozatát szerkesztetlen formában, teljes egészében közöljük.

„Különböző utakon ugyan, de mind a ketten eljutottunk oda, hogy az istendicséret kiemelten fontos része lett az életünknek. Örömmel mondtunk annak idején igent a felkérésre, hogy a keresztény könnyűzenei alkotókat segítő Szikra-díj szakmai zsűrijében állandó tagokként részt vegyünk. Feladatunkat felelősségtudattal végeztük. Azzal a szándékkal, hogy minél többen ráérezzenek, hogy Istennek is csak igényeset lehet adni, amely közelebb vonzza a közönséget az el nem múló Szeretethez.

Szomorúan tapasztaltuk, hogy a Szikra Projekt kezdeti magasztos célkitűzései megkopnak. Helyüket a hétköznapi ember számára könnyebben értelmezhető, direkten profán, Istent nem megvalló tartalmak kezdik átvenni, amelyek az evangélium még burkolt üzenetét sem képesek közvetíteni.

Amikor pedig már konkrétan olyan tematikájú művek is terítékre kerültek a Szikra támogatásával, amelyek a keresztény értékrend alapján felvállalhatatlanok, szükségesnek látszott számunkra, hogy elhatárolódjunk ettől a keresztény zenétől idegen újhullámtól.

Miután a Szikra zsűrijében az általunk – és mások által ugyanúgy – aggályosnak és ártalmasnak értékelt szellemiséggel kapcsolatban lényegi változás nem történt a megbeszélésünket követően, arra a döntésre jutottunk, hogy a mai nappal, lelkiismereti okokból befejezzük a Szikra-díj szakmai zsűrijében a keresztény könnyűzene fejlődéséért folytatott tevékenységünket.

A keresztény könnyűzenéért, Isten minél igényesebb zenei dicsőítéséért más fórumokon a jövőben is mindent megteszünk minden erőnkkel és lehetőségünkkel.

2021. november 7-én,
Mező Misi és Gável Gellért
a Szikra díj szakmai zsűrijének korábbi állandó tagjai”


***

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megvan a keresztényeknek szóló üzenet: Rabul ejt az arab, a megváltó!


Na b+, ezeket úgy kell picsánrúgni, hogy lyukat üssenek a sztratoszférán!


A többi zsűritag pedig megmérettetett, és könnyűnek találtatott. Sorolom őket:
- Horváth Gergely (elnök)
- Bolyki György
- Lackfi János
- Madarász Isti

Lackfi szépen végigpojácáskodja az életet, szépen hoz is neki a konyhára, a sok hülye meg ájuldozik a "teljesítményétől", boldogan habzsolja azt a szutykot, amit eléjük büfög. A szomorú az, hogy a katolikus egyház a házi költőjének tekinti, egyetemi katedrával és állandó pódiummeghívásokkal díjazzák a bohóckodásait.

Emlékszem, pár éve Madarász Isti a Házasság hete keresztény rendezvény arca volt a feleségével. Ezt a klipet ő rendezte. Van még kérdés?

Itt tartunk. Az állam pedig ebbe a projektbe nyomja bele a százmilliókat(!), azt gondolva, hogy a "keresztény" könnyűzenén keresztül majd megfogja a fiatal nemzedéket. Ha valami, hát ez aztán az ostobaság a köbön...

Néhány idézet a Szikra Projekt oldaláról:

"Feladatunk a jelentkezők professzionális szakmai működésének elősegítése, melynek fontos hatása van az egyházainkban zajló zenei életre is."

"A Szikra Produkciók célja, hogy az egyházi berkeken kívül, a világi helyszíneken is megjelenjenek a keresztény értékrendet, a keresztény alkotók és előadók pozitív életfelfogását tükröző produkciók."

A Szikra Díjátadó Gála "a legnívósabb keresztény szellemiségű alkotók és előadók elismerését célzó kezdeményezés"...

A zsűri elolvasta egyáltalán, hogy mi a feladata?! Ha úgy gondolják, hogy ez így rendben van, akkor nagyon gyorsan elgondolkodnék a kultuszkormányzat helyében...

Egy belpesti enervált jampec enyeleg egy bárcás ribanccal.

Parádés szereposztás, igényes zene, harmonikus képvilág, értékorientált keresztény üzenet. Ja, nem.

Nem kapnám föl a fejem, ha a Sláger Rádióban szembejönne, de keresztény könnyűzeneként tényleg könnyű némileg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában