Karácsony Gergely fogalmatlan vagy törvénysértő

2021. november 7. 9:00

Trombitás Kristóf
Vasarnap.hu
Klisé, de az ember tényleg azon gondolkozik, hogy Karácsony fogalmatlan, vagy csak törvényt sért.

„Klisé, de az ember tényleg azon gondolkozik, hogy Karácsony ennyire fogalmatlan, vagy csak simán törvényt sért. Biztos hallhatták a fővárosi Városháza körül bonyolódó ügyet. Ha nem, úgy nagyon röviden hadd foglaljam össze!

Meglehetősen nagy feltűnést keltve az Index tette közzé, hogy Karácsony Gergelyék a Városháza eladását tervezhetik. Ez nem csak azért feltűnő hír, mert a semmiből érkezett, de azért is, mert finoman szólva sem megszokott cselekedet.

Karácsony reakciója visszakézből jött: kijelentette, hogy ő a maga részéről többet nem olvas Indexet, mert fake news, de az érdemi cáfolat kb. ennyiben ki is merült.

Azt azonban nem sejthette – vagy újfent, sejtette, csak nagyban tett rá -, hogy az Index nem a levegőbe »beszél«. Karácsony reakciója után közzétették első(?) forrásukat az ügyről. A papírok alapján egy bizonyos Northern Rock Kft. megbízott egy ügyvédi irodát, hogy 40 milliárd forintért keressen érdeklődőt az ingatlanra.

És miért gondolom, hogy Karácsony fogalmatlan vagy törvénysértő? Eleve, milyen szomorú, amikor Budapest vezetőjének megítélésében csak e két megállapítás közül választhatunk. Ha feltesszük, hogy fogalmatlan, akkor a következőket állíthatjuk: bizonyos érdekkörök valóban el akarják adni az épületet, de erről a gazdának nem szóltak. Ezzel a napnál is világosabban bizonyosodna be Karácsony bábu mivolta.

A helyzetet persze bonyolítja – és a jó ég se tudja, Karácsony megannyi tanácsadója ezt miért nem súgja meg neki, hiába, nagyon hiányozhat Gál J. Zoltán -, hogy törvényileg lehetetlen ilyen ingatlanüzletet kötni.

Legalábbis úgy, hogy arról senki sem tud.

A Városháza ugyanis törzsvagyonát képezi Budapestnek és ebből következőleg korlátozottan forgalomképes. Ahogy azonban arra a Pesti Srácokon Sebes Gábor felhívta a figyelmet, Karácsonynak akadt volna elméleti lehetősége, hogy erre megbízást adjon. Ettől még ugyanolyan törvénysértő lenne az aktus, de a koronavírus okozta zárt üléseken akár erről is dönthetett Karácsony Gergely.

Nem állítom, hogy így történt, de ebben az esetben lép életbe a törvénysértés, mint megoldókulcs.”

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gelgely az előválasztás során kettő szarvashibat biztos, hogy elkövetett.
Az egyik a zsaroló sms-ek, a másik az 500 millió kidobása az ablakon.
El tudom képzelni, hogy vannak olyanok, akik megunták.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés