Az ENSZ-klímacsúcs Greta Thunberg szerint: bla-bla-bla

2021. november 6. 7:11
Az aktivista úgy véli, elbukott a csúcs, a világ pedig szó szerint ég.

A klímaaktivista, Greta Thunberg szerint már most látszik, hogy elbukott a COP26, az ENSZ Glasgow-ban tartott klímacsúcsa, amelyen a világ országainak meg kellene állapodnia, hogyan tudják elérni a 2015-ös párizsi klímacsúcson meghatározott célokat – írja a 444.

A BBC beszámolója szerint Thunberg egy Glasgowban tartott demonstráción azt mondta a határozott fellépést követelő tüntetőknek, hogy a klímacsúcs elbukott, mert a tárgyalások résztvevői nem értik meg, hogy

a klímakatasztrófát nem lehet ugyanazokkal a módszerekkel elkerülni, mint amelyek a katasztrófa felé sodorják az emberiséget.

Szerinte a világ vezetői buborékban élnek, végtelen növekedésről és a semmiből felbukkanó, minden problémát megoldó technológiai fejlesztésekről ábrándoznak, miközben a világ szó szerint ég, nagyon sokan pedig már most is szenvednek a klímaváltozás hatásaitól.

Thunberg szerint a klímacsúcs tárgyalásait és a világ vezetőinek álláspontját úgy is össze lehetne foglalni, hogy „bla-bla-bla minden maradjon a régiben, és találjunk ki minél több kibúvót, hogy nekünk jó legyen”. Szerinte a kibocsátás azonnali és drasztikus visszavágására lenne szükség, számol be a 444.

Fotó: MTI/EPA/Justin Lane

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés