Karácsony Gergely szerint nincs „Városháza-ügy”

2021. november 5. 21:33
A főpolgármester azt mondta, nem tervezik eladni a városházát, éppen ellenkezőleg, folyamatosan felújítják és igyekeznek kihasználni – hangzott el az ATV-n péntek reggel.

Az Index arról írt péntek reggel, hogy szerződés bizonyítja, hogy eladnák a Városházát, amelyben már meg is bíztak egy ingatlanközvetítő céget, hogy vevőt keressen Budapest Főváros Önkormányzata valószínűleg egyik legértékesebb ingatlanára. Karácsony Gergely az ATV-ben reagált a vádakra, szerinte sem döntés nem született a Városháza értékesítéséről, de „annak érdekében lépéseket sem tett a Fővárosi Önkormányzat, így arra megbízást sem adott”.

Szerintem nincsen ilyen ügy”

– mondta a főpolgármester az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Szerinte az Index egy olyan szerződést hozott elő, amit nem ők kötöttek. „Nem tervezzük eladni a városházát, éppen ellenkezőleg, folyamatosan felújítjuk” – szögezte le.

Karácsony szerint az egyedüli ésszerű magyarázat az, hogy „éppen egy sorsdöntő parlamenti választás előtt állunk, az előválasztás nagy siker volt, az ilyen típusú hírek pedig talán szerepelnek a kampánystratégiában, és talán valaki valakit felültetett”.

Karácsony Gergely közölte, hogy feljelentést tett csalás gyanújával.

A főpolgármester szerint valaki azt a hamis látszatot keltheti, hogy a fővárosnak van ilyen terve, és ebből valakinek akár politikai előnye származhat.

Arra a kérdésre, hogy egyébként ördögtől való lenne-e egy költözés, azt mondta: „az eladás más történet,

ez ugyanis egy műemlék épület, ami nem feltétlenül városházának a legméltóbb,

de ezzel együtt ez nagyon fontos a fővárosnak, és szeretnék kihasználni.” Karácsony Gergely el tudna képzelni korszerűbb irodát, de ez a fővárosnak egy fontos vagyoneleme, amit nem is lehet eladni, a vagyontörvény szerint ugyanis nem is értékesíthető - tette hozzá.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gerike megbukott - csak még nem fogta fel.

Gelgely előválasztási szereplése sokaknál kiverhette a biztosítékot.
Pl a zsaroló sms-ekre való hivatkozás, az 500 millió Ft kidobása az ablakon.
Szerintem a belső köreinknek lett elege Gelgelyből.

,, A főváros vezetése csupán az országgyűlési választásokig tervez előre
Karácsony csődbe juttathatja Budapestet

A főpolgármester még az önkormányzati választás kampányában ígérte meg, hogy ingyenessé kell tenni a 14 éven aluliaknak a tömegközlekedést Budapesten, ami végül idén szeptember elejére vált valósággá. A pénzügyi gondokkal küszködő BKV-nak ez azt jelentheti, hogy a bevételkiesés miatt nem marad forrása a dolgozói bérek növelésére. Ugyanis kiderült: a vállalat jövő évi üzleti tervéből hiányzik a bérfejlesztésre szánt összeg. A pénzhiány kapcsán Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes úgy nyilatkozott, hogy pénzügyileg csak a választásokig terveznek előre, ami új megvilágításba helyezi a Városháza eladása körül kialakult botrányt. ,,
https://magyarnemzet.hu/belfol..

Végülis... Egy fickó meg a Nyugati pályaudvart adta el úgy 20 éve...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés