„Ne fürgyé le!”

2021. november 3. 8:02

Pilhál Tamás
Magyar Nemzet
Ha Márki-Zayék netán hatalomra vergődnek, az lesz a szlogen: Takarékoskodj, paraszt!

„Nagyon kedves ember ez a Márki-Zay Péter. Immár életvezetési tanácsokat is ad. Igaz, a kutya se kérte rá, de akkor is. Határtalan jóindulatból most azt javallja mindannyiunknak: »Kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni! Át kell térni megújulókra!« Péter szerint ugyanis igazából így kell rezsit csökkenteni – nem pedig állami segítséggel, a víz, gáz és áram árának drasztikus lefaragásával, ahogyan azt Orbánék csinálták, mert az csak »néphülyítés«.

Néphülyítés – azt mondja. Ha csökkented a nép rezsiköltségeit, akkor te valójában nem segítesz a népnek, hanem hülyíted... Bámulatos okfejtés! Persze annyiban igaza van, hogy itt valaki tényleg nagyon hülye.

Szóval lesz majd rezsicsökkentés akkor is, ha Márki-Zayék netán hatalomra vergődnek. Az lesz a szlogen: »Takarékoskodj, paraszt!« Húzd meg magad! Mert mindig mindenről a sok sudribunkó tehet, akik nem értik az új időket, a progressziót, a szent piac törvényszerűségeit. Túl sokat használják a mosógépet. Bekapcsolják a rezsót. Fűtenek. Vizet isznak. Fölkapcsolják a villanyt. Élnek.

Csupa fölösleges, konzervatív, XIX. századi ostobaság! Mosni akarsz? Irány a patak! Koszos vagy? »Ne fürgyé le!« Megéheztél? Rendelj gyorsétteremből! Sötét van, fázol? Telepíts szélerőművet a tetőre! Ha ennyire sem vagy képes, akkor csak fideszes paraszt lehetsz, s fizesd a piaci rezsiköltségeket!

Ismerős ötletek. Karigeri is megmondta: akinek nem tetszik a dugó, szálljon ki a kocsijából. Korábban pedig a Böszme próbálta leszoktatni az embereket az orvoshoz járásról oly módon, hogy vizitdíjjal, kórházi napidíjjal kínálta meg őket. A sok bugris azt is zokon vette.”

***

Ez minden, csak nem ellenzékváltás és jobboldaliság – összeomlóban a Márki-Zay-jelenség

A Mandiner Reakcióval hétről hétre igyekszünk elmagyarázni fontos (itthoni és külföldi) közéleti ügyeket közérthetően és lényegre törően. Célunk, hogy néhány percben vázoljunk a Mandiner felületein egyébként bővebben és alaposan is kifejtett, bemutatott témákat. Az első rész a baloldali előválasztást megnyerő Márki-Zay Péter állítólagos jobboldaliságáról, kereszténységéről, illetve arról szól, hogy bár egyesek azt mondják róla, mégsem váltotta le az ellenzéket.

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 146 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fostok mi, hogy vége az ingyenélésnek!

Takarékoskodásnál meg csökken a GDP. Akkor az lesz a baj.

Tényleg ezt csinálta a Gyurcsány kormány.Felélte a jövőt az imf hitellel, a privatizációval és a rezsi drágításával.
Sokan nem emlékeznek rá, de ők emelték 255-ra az áfát. Hatalmas volt az infláció. A magas gázárak miatt gázár támogatást adtak, amit a négyzetméterenként lakók száma után határoztak meg. Ezért a fél ország átjelentkezett a Nagyihoz, rokonhoz.....

"@nick89
Látszik mennyi eszed van. A mi adóinkat forgatja vissza, a rezsi csökkentésre, ahoz előbb dolgozni kell, te agyhalott."

1. Ahoz helyesen ahhoz...

2. A vej meg Ráhel még ez életében se dolgozott.
Az apjuk se.
A lölők se.
Miről beszélsz?

"....megint visszaszavazzátok Orbán Viktort. Így megy ez."

SOHA TÖBBÉ!
ÉS GYURCSÁNYIT SE!

" Orbán Viktor miniszterelnök úr napi 4-5 órát alszik, a többit munkával tölti!!! Neked kéne annyit dolgozni, az első nap után beledöglenél!!! Húúú... ezt a sötétséget!!!"

Figyelem, figyelem!
Íziszt várják a péztárnál!
Figyelem, figyelem!
Íziszt várják a péztárnál!
Figyelem, figyelem!
Íziszt várják a péztárnál!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés