Újabb Trianon Márki-Zay Péterrel

2021. november 2. 7:13

Pilhál Tamás
Magyar Nemzet
A magyarságnál csupán egyvalakiket szeret jobban: mindenki mást.

„Nem kell tovább kétségek közt gyötrődnünk. Márki-Zay Péter végre mélyrehatóan ismertette migránsügyi elképzeléseit. Egy ország, sőt a teljes haladó világ várta már lélegzet-vissza­fojtva a nagy gondolkodó téziseit, amelyeket hamarosan aranyfonállal hímeznek majd az asztalterítőkbe, nyomtatnak a jobb kebabozók szalvétáira, függesztenek ki arany képkeretben a Telex mellékhelyiségében. Kiválóan ért a bevándorláshoz ez az Amerikából szalajtott ember. Ahhoz is. (Ahogyan a fideszes politikusok hálószobáiba is belát röntgenszemeivel.)

A baloldal legújabb messiásának gondolatfüzéreiből csak úgy záporoznak a magyar nemzetért hullajtott szeretetkönnycseppek. Míves mondataiból napnál világosabban ragyog, hogy a magyarságnál csupán egyvalakiket szeret jobban: mindenki mást. Bármely afrikai–ázsiai vadidegent Mogadishutól Kandahár alsóig. Közülük is leginkább azokat, akiknek úri kedvük támad Magyarországra »menekülni«. Jöjjenek csak bátran – hívogatja őket Péter. Az idegen szép.

Átadom a szót Magyarország vágy-miniszterelnökének, Márki-Zay Péternek, fejtse ki a saját szavaival, milyen sorsot szánna édes-bús hazánknak, ha megkaparintaná a kormányrudat. »Amiben én változtatnék, az lényegében a gyűlöletkampány felszámolása és az emberséges bánásmód a menekültekkel szemben, akárhonnan is érkezzenek hozzánk.« Ezt a CNN-nek mondta. Szóval »akárhonnan« jöhetnek. Pedig csökkent felfogóképességű honfitár­saink is tudják: addig menekült valaki, míg el nem jut az első biztonságos országba; ha onnan továbbáll, akkor már gazdasági migráns vagy szervezett népvándorló a pontos titulusa. Esetleg: nyugati segélyre vágyó élősködő. Olykor pedig alvó terroristasejt. De semmi esetre sem menekült.”

***

Ez minden, csak nem ellenzékváltás és jobboldaliság – összeomlóban a Márki-Zay-jelenség

A Mandiner Reakcióval hétről hétre igyekszünk elmagyarázni fontos (itthoni és külföldi) közéleti ügyeket közérthetően és lényegre törően. Célunk, hogy néhány percben vázoljunk a Mandiner felületein egyébként bővebben és alaposan is kifejtett, bemutatott témákat. Az első rész a baloldali előválasztást megnyerő Márki-Zay Péter állítólagos jobboldaliságáról, kereszténységéről, illetve arról szól, hogy bár egyesek azt mondják róla, mégsem váltotta le az ellenzéket.

Kép forrása: Márki-Zay Péter Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés