A 2006-os rendőrattak két hazug mítosza verseng

2021. október 31. 20:26

Puzsér Róbert
Index
Ha 2006 őszén jogos volt a felháborodás, akkor ezt miért titkolták el az MSZP és az SZDSZ politikusai?

„Gyurcsány Ferenc, a harmadik magyar köztársaságot erkölcsileg felszámoló, a hazai baloldalt legalább egy nemzedékre megnyomorító üzletember-politikus a 2006 október 23-án rendezett rendőrattak tizenöt éves évfordulóján tagadhatatlan irodalmi igényességgel fejtette ki álláspontját: »2006 őszén a pesti utcán randevúzott a jogos állampolgári felháborodás, az önmagáért való erőszak és a szervezett államcsínykísérlet.«

Tessék? Jogos felháborodás volt jelen a pesti utcákon? Nekem ez új. Eddig úgy tudtam a Gyurcsány-szekta eredetmítoszából, hogy az őszödi beszéd igazságbeszéd volt, bátor szembenézés a politikai hazugságok évtizedes gyakorlatával és a szimbolikus lezárása ennek a gyalázatos korszaknak. Miért volt jogos Gyurcsány Ferenc szerint bármiféle felháborodás? Ha pedig jogos volt a felháborodás, akkor Gyurcsány Ferenc miért is nem mondott le a miniszterelnöki címéről? Kiss Pétert vagy Bajnai Gordont már 2006 őszén megválaszthatta volna a helyére az Országgyűlés, és a köztársaság megmenekül. Orbán Viktor soha nem szerez kétharmados többséget a törvényhozásban, a hatalomról való lemondás precedensét felmutató Gyurcsány Ferenc pedig azóta már újra Magyarország miniszterelnökévé vált volna, és mára újra megbukott volna.

Ha 2006 őszén jogos volt a felháborodás, akkor ezt miért titkolták el az MSZP és az SZDSZ politikusai?

Ha 2006 őszén jogos volt a felháborodás, akkor miért szerelték le a rendőrökről a megkülönböztető jelzést, miért utasították őket rohamra, és miért tüntették ki az ezeket elrendelő rendőrkapitányt?

A jogos felháborodás randipartnere hasonlóan izgalmas jövevény: a szervezett államcsínykísérlet – csak jelzem, hogy ez egy nagyon súlyos bűncselekmény. Nos, Gyurcsány Ferenc az említett államcsínykísérlet után további három éven át volt miniszterelnök, kezében tartotta a magyar állam valamennyi eszközét arra, hogy leleplezze és felelősségre vonja ennek az államcsínynek az értelmi szerzőit, csakhogy Gyurcsány Ferenc nem tett semmit, most meg bármiféle bizonyíték bemutatása nélkül vádaskodik. Ennek az embernek hiszi el az ellenzéki választók jelentős része, hogy valaha bárkit is elszámoltat majd? Gyurcsány Ferenc nem számoltatta el az őt megelőző Orbán-kormányt, Gyurcsány Ferenc nem számoltatta el az általa megnevezett államcsínykísérlet elkövetőit, és Gyurcsány Ferencet nem mellesleg sem az általa Őszödön beismert hazudozásért és főkönyvhamisításért, sem a rendőri erőszakért, sem a kormányzását terhelő számtalan korrupciós ügyért nem vonta soha felelősségre az az Orbán Viktor, akit épp börtönbe zárni készül.

Pontosan ugyanezt teszi a Fidesz. Mozikban az illiberális propagandafilm, amely a rendőri erőszakért kifejezetten Dobrev Klárát teszi felelőssé. Az a cselekmény üzenete, hogy a kisrendőrök összeverése, a tévészékház kifosztása, az elszabadult rendőrterroristák vérengzése mind-mind egy jól felépített összeesküvés része volt. Épp csak bizonyíték nincs erre, pedig Orbán Viktor tizenkettedik éve teljhatalommal uralja Magyarországot. S mielőtt még elhangzana, hogy ez csak egy film, érdemes egy pillantást vetni az illiberális házmester, Kövér László pár napja megjelent interjújára: »Ami a tévészékház előtt történt, az része volt az összeesküvésnek. Előre megtervezett provokáció volt, aminek – a forgatókönyv szerint – emberhalállal kellett volna végződnie. A Jóisten gondviselésének köszönhető csak, hogy a vízágyút szállító, égő rendőrségi járműből élve menekültek ki a benne ülők. Gyurcsány Ferenc másnap a kamerák előtt az egyik sérült rendőr betegágyánál állt, de valójában a ravatalánál szeretett volna ott lenni, hogy az utcai zavargásokat felhasználva a felelősségét az ellenzékre hárítsa.«

Ez tehát nem pusztán az Elk*rtuk című játékfilm narratívája: ez az Orbán-rendszer hazugsága – vagy ha mégsem hazugság, akkor viszont az Orbán-rendszer történelmi bűne, hogy mindez a gyalázat tizenkét éven át következmények nélkül maradt. Csakhogy Orbán Viktornak ennyiben kellett hagynia ezt, hisz a 2006-os rendőrattak maga az 1990-ben kezdődött polgárosodási kísérlet kudarca, a harmadik magyar köztársaság erkölcsi csődje s egyben az orbáni illiberális autokrácia legitimitásának tőkesúlya.

Így aztán az orbáni meg a gyurcsányi pártelit és propagandagyár egyaránt kamumítoszokat gyárt a hozzájuk tartozó politikai szekták tagjainak hülyítésére, amikor épp a maguk felelősségének vizsgálata volna indokolt. Orbán Viktornak esze ágában nincs elszámoltatni vagy felelősségre vonni Gyurcsány Ferencet, ha ugyanis létezik jogállami válasz a hazudozó, gazember miniszterelnök bűneire, akkor ugyan mi szükség van az illiberális feudalizmusra? A DK-ban pedig senki sem bír szembenézni azzal, hogy Orbán Viktor nem erővel ragadta el Magyarországot, hanem a Feri felrakta az egészet a pirosra, a rulettkeréken meg kiforgott a fekete. Egyikük sem fogta le a kezét.”

Fotó: Peter Mate/AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 110 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Puzsér Róbert a kalandor

,,Puzsér Róbert: Ha nem választanak meg, visszalépek a kulturális térbe,,
https://hvg.hu/360/201847_puzs..

Ezzel szemben

,,- Puzsér Róbert nyáron azt mondta a 444-nek, hogy „el kell mondani, hogy mit kell tenni, és hagyni kell, hogy az emberek elküldjenek a picsába”. Enyhén csalódott az eredmény miatt, mivel nem sikerült elérnie az 5 százalékot, de ezt annak tudja be, hogy a mostani klíma nem kedvez a centrumpolitikának, mert „az egész társadalom O1G-t akart vagy Fideszt”.
- Ennek ellenére az elért eredményt is egy „szabad szemmel jól látható bizalomnak” tekinti, amit meg kell becsülni. Szerinte annak sincs semmi jelentősége, hogy ez most 4 százalék, 14 vagy 24, csak az számít, hogy 5 év múlva honnan kell dobbantaniuk.
- Tervei szerint 5 év múlva visszahozza a programját, és megversenyezteti a Sétáló Budapest 2.0-át. Arra számít, hogy akkor nagyobb lesz a társadalom igénye a konszolidációra.,,
https://444.hu/2019/10/13/puzs..

Bűncselekmény tekintetében nem a kormány hoz ítéletet, hanem a bíróság. A bíróság pedig ,portárs,, és kártérítési ítéletet hozott.

Gyurcsány Ferencet pedig a hatalomba tartását a kért párt, az MSZP és SZDSZ tartotta.
2006. októberben ,,a parlamenti többség bizalmat szavazott Gyurcsány Ferencnek pénteken a parlamentben. A jelenlévő 206 kormánypárti képviselő - köztük maga a miniszterelnök is - igennel, a 165 ellenzéki nemmel voksolt. Gyenesei István független képviselő is igennel szavazott, elmondása szerint azért, mert Magyarország stabilitásához stabil miniszterelnökre van szükség. A bizalmi szavazást Gyurcsány Ferenc kezdeményezte a kormánypártok számára lesújtó eredménnyel záruló önkormányzati választás után. Döntésében szerepet játszhatott, hogy a köztársasági elnök vasárnap este burkoltan a leváltására szólította fel a kormánypárti többséget. Sólyom László köztársasági elnök sajtófőnökén keresztül annyit közölt a szavazás után: tudomásul veszi az eredményt.,,
https://www.origo.hu/itthon/20..

Az eltávolítása pedig 2009. áprilisában történt meg, feltételezhetően külső nyomásra.

Az ítéletet pedig az MSZP SZDSZ vonatkozásában a választók hozták meg, ahogy ezt megtették Puzsér Róbert Sétáló Budapest tekintetében is.

Nincs messze az az idő, amikor megtudjuk: Orbán Viktor Balatonőszödön paktált le Almunia biztossal.

Puzsér teljesen megfeledkezik arról a nemzetközi közegről, amely 89-90-ben sem engedte meg, hogy kommunisták elszámoltathatók legyenek. És azóta csak romlott a helyzet, a régi rendszer káderei vagy azok leszármazottai már komoly pozíciókat szereztek az EP-ben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés