Életfogytiglanra ítélték a papot gyilkoló migránst Olaszországban

2021. október 29. 7:12
Az 56 éves bevándorló még 2020 szeptemberében szúrt halálra konyhakéssel egy papot.

Az észak-olaszországi Como városának büntetőtörvényszéke csütörtökön életfogytiglani börtönre ítélte azt az 56 éves tunéziai migránst, aki 2020. szeptember 15-én egy konyhakéssel halálra szúrt egy katolikus papot.

A bíróság elutasította a védelem érvelését, miszerint az elkövető beszámíthatatlan lenne és megállapította, hogy előre kitervelte a gyilkosságot.

A menekültek iránti gondoskodásáról ismert 51 éves Roberto Malgesini atya nyílt utcán történt meggyilkolása hatalmas közfelháborodást váltott ki. A pap éppen ennivalót osztott az észak-olaszországi Comóban a hajléktalanok számára kialakított egyházi szálláson, amikor a fedél nélküli támadója nekiesett egy konyhakéssel.

A Rahdi Mahmudi néven azonosított támadó évek óta illegálisan tartózkodott Olaszországban, ahová 1993-ban érkezett Tunéziából. A férfi pontos indítékát homály fedi, sajtóértesülések szerint mentális problémákkal küszködött és attól tartott, hogy a pap el akarja árulni a hatóságoknak hollétét.

A La Stampa olasz napilap tavalyi értesülései szerint Mahmudi ellen már kétszer is kitoloncolási parancsot adtak ki a hatóságok. Az első alkalommal 2018-ban, amikor sikerült elbújnia, másodszor, 2020-ban pedig azért nem hajtották végre a kitoloncolást, mert a koronavírus-járvány miatt szünetelt a légiforgalom Olaszország és Tunézia között. Legutóbb a férfi egy comói hajléktalanszálláson lakott.

(MTI)

Nyitókép: Pozzallo, 2019. november 26.
Az Aita Mari spanyol hajó Európába igyekvő 78 illegális bevándorlóval a fedélzetén a szicíliai Pozzallo kikötőjébe érkezik 2019. november 26-án.
MTI/EPA/ANSA/Francesco Ruta

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés