Még egy rászoruló

2021. október 28. 7:14

Pilhál György
Magyar Nemzet
A csókos ember ismert zsivány hírében áll.

„Nem csak Jakab Péter rászoruló hóna alá nyúlt az Orbán-kormány családtámogatási rendszere. A Kertváros éjjel-nappal Facebook-oldal arról ír, a Márki-Zay-felekezetben kavaró Vajda Zoltán is élt a csok lehetőségeivel. »Saját magát is szembeköpte, amikor felvette a csokot, noha ő is azt harsogta: az állam csak a valóban rászorulókat támogassa, azokat, akik képtelenek önerejükből elfogadható, biztonságos lakhatáshoz jutni és azt fenntartani. Vajda Zoltán vagyonnyilatkozata alapján minden, csak nem rászoruló« – írják, csatolva hozzá az erkölcsbajnok vagyonnyilatkozatát.

A csókos ember ismert zsivány hírében áll, a legutóbbi országgyűlési választásokra készülvén például annyi hamis név szerepelt az ajánlólistáján, hogy azok nélkül nem is lett volna elegendő támogatása. Ennek dacára megszüntették ellene a büntetőeljárást, mert kijelentette: nem tudott a disznóságokról. Hallatlan!

Hősünk korábban is szerepelt már tudósításokban. Pár éve a március 15-i ünnepen azért kapott nyilvánosságot, mert mint a Nemzeti Múzeum előtt randalírozó Juhász-füttyösök egyikét lecsapták egy zászlórúddal. (+Vajda kereplővel »kísérte« a fúvósokat, amikor egy ünnepelni érkező aggastyán feddőleg fejbe verte.) Később plakátszaggatásban jeleskedett, két komolyabb kunszt fűződik a nevéhez.

Mindkét attrakciót előre bejelentette, hogy a sajtó is jelen lehessen. (Vajda Zoltán él-hal a nyilvánosságért, minden vágya, hogy benne legyen a hírekben.) Először egy Soros Györgyöt bíráló transzparenst kapart le a tűzfalról, hetekkel később a nemzeti konzultációról szóló hirdetmények miatt mászott falra. Tartok tőle, áprilisban is falra mászik.”

 

***

Ez minden, csak nem ellenzékváltás és jobboldaliság – összeomlóban a Márki-Zay-jelenség

A Mandiner Reakcióval hétről hétre igyekszünk elmagyarázni fontos (itthoni és külföldi) közéleti ügyeket közérthetően és lényegre törően. Célunk, hogy néhány percben vázoljunk a Mandiner felületein egyébként bővebben és alaposan is kifejtett, bemutatott témákat. Az első rész a baloldali előválasztást megnyerő Márki-Zay Péter állítólagos jobboldaliságáról, kereszténységéről, illetve arról szól, hogy bár egyesek azt mondják róla, mégsem váltotta le az ellenzéket.

 

Borítókép: MTI Fotó/ Balogh Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aszittem lölőről, garancsiról meg a vejről ír.
Esetleg a többi lölőről.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés