Márki-Zay Péter szerint az a fontos, hogy befogadó társadalom legyünk

2021. október 28. 16:41
A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint az a fontos, hogy a migránsok „magyarrá váljanak legkésőbb egy-két generáció múlva”.

Mint arról korábban beszámoltunk, Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje egy korábbi interjújában vette védelmébe a bevándorlást köztudottan támogató Soros Györgyöt. „Soros egy nyomorult migránst sem hozott be Magyarországra” – fogalmazott Márki-Zay. 

„Egy-két generáció múlva magyarokká váló” migránsok

Hódmezővásárhely polgármesterének azonban nem ez volt az első, migrációt támogató nyilatkozata. Egy korábbi, Facebookján publikált videójában Márki-Zay arról beszélt a bevándorlás kapcsán, hogy szerinte „az Európai Unió sajnos az integrációban nem jár élen. (…)

Tehát nyilván Európában is bár nagyon sok kudarc van az integrációban, de vannak sikertörténetek is”.

Mint fogalmaz, azt szeretné, ha Magyarország „előrelépne az integrációban”. A migránsok tekintetében Márki-Zay a 100-150-200-300 évvel ezelőtt beköltözött svábok, szászok, ukránok, ruszinok, tótok vagyis szlovákok, románok, oláhok, szerbek, rácok esetével vont párhuzamot.

Ahogy ezeket az embereket tudtuk évtizedek, évszázadok alatt, generációk alatt integrálni, nekünk az a fontos, hogy egy befogadó, szeretetteljes társadalom legyünk, ahol ezek az emberek magyarrá válnak legkésőbb egy-két generáció múlva”

– fogalmazott Márki-Zay.

Inkább pozitív hatású a nagy számú, egy időben történő bevándorlás

A polgármester korábban is következetesen kiállt a migráció mellett. Könyvében egy „egy nagy horderejű amerikai kutatásra” hivatkozva azt mondta, „összességében inkább pozitív, mint negatív hatást gyakorolt a nagyszámú, egy időben történő bevándorlás a térség gazdasági fejlődésére”.

Márki-Zay egy másik alkalommal, egy lakossági fórumon arról beszélt, hogy nem bántanak senkit a migránsok.

a legnagyobb veszélyt én nem abban látom, hogy itt tömegével jönnének a migránsok, hál istennek nem ismerek senkit akit bántottak volna”.

Mindehhez hozzátette azt is, hogy – álláspontja szerint – az illegális migráció politikai manipulációs eszköz.

***

Ez minden, csak nem ellenzékváltás és jobboldaliság – összeomlóban a Márki-Zay-jelenség

A Mandiner Reakcióval hétről hétre igyekszünk elmagyarázni fontos (itthoni és külföldi) közéleti ügyeket közérthetően és lényegre törően. Célunk, hogy néhány percben vázoljunk a Mandiner felületein egyébként bővebben és alaposan is kifejtett, bemutatott témákat. Az első rész a baloldali előválasztást megnyerő Márki-Zay Péter állítólagos jobboldaliságáról, kereszténységéről, illetve arról szól, hogy bár egyesek azt mondják róla, mégsem váltotta le az ellenzéket.

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila

Összesen 267 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elfajzott taktika: kifárasztás, felőrlés.
Karácsony, Dobrev, Márki

Kemény... a legalapvetőbb történelmi ismeretek is hiányoznak ennél az eszelősnél... konkrétan baromira nem tudtuk integrálni az oláhokat meg a rácokat, hanem végső soron lett egy Trianon a tömeges bevándorlásukból. És akkor még azt sem látni, hogy miképpen hasonlíthatóak egészen más típusú középkori események (amikor még mai értelemben vett nemzetállamok sem léteztek) a JELENLEGI földinduláshoz, afrikai és ázsiai embertízmilliók Európába áramlásához, az európai civilizáció mint olyan haldoklásához...

Az eszelős annyit tud, hogy felböfögi a liberális kiskátét, meg hogy "Gruevszki".

MZP kiképzett CIA ügynök, minden szavával azt bizonyítja. A keresztény kultúra pedig nem azonos azzal, hogy beengedünk idegen kultúrájú, gazdaságilag használhatatlan tömegeket, akik tönkreteszik az országot.

Ha azt nézzük, hogy ezek mekkora pénzeket kapnak nyugaton, akkor nyilván elvárás, EU kötelezettség lenne ugyanazt a juttatást adni nekik. Azért, hogy ne induljanak el nyugat felé. Hogyan magyaráznád el az általatok annyit emlegetett létminimum alatt élőknek, a cigányságnak, miért kap a jöttment bevándorló akkora segélyt, ellátást, amiről ők álmodni sem mernek?

Milyen sikeres is volt a románok befogadása!

Trianon

17 % román 102.000 km2
50% magyar 93.000 km2

És ne feledjük a kedves befogadott románok igényét a Tisztántúlra, ami azért kb. még 25.000 km2.

Szavazzon erre a faszra a Károlyi!

És még az első generáció volt, amilyen volt, de a másidik, harmadik már törökebb a töröknél, muzulmánabb a muzulmánnál.
Magyar senki nem lesz csak úgy, annak születni kell, esetleg magyarországi lesz valaki, ahogyan amerikai, kanadai stb.

Márki értse meg, hogy van sokkal jobb segítés: a migráns-kibocsátó országnak helybe kivitt segítés. Márki értse meg, hogy nem 300 év múlva akar egy országot, hanem most. És most a francia, svéd és az összes nyugati példa az integrálhatatlanságról szól. Miért akar Márki MOST a honfitársaira zúdítani egy napi életfenyegetettséggel járó problémát? A történelmi példák alkalmazhatatlanok, mert a mai szituáció egész más: az iszlám kultúra tömeges betelepítése végzetes. Menjen el Kölnbe, ahol müezzin szól a hangszórókból.

Mert ez a cigányoknak is sikerült, pikk-pakk.

Már voltunk befogadók. Trianon lett a vége, meg a Tanácsköztársaság.

Márki Zay direkt beszél hülyeségeket, ez a dolga, miközben pontosan tudja, hogy az említett nemzetiségek lényegében azonos kultúrájú népek, nem vethetők össze az európaiakat, a keresztényeket alábbvalónak tartó muszlimokkal.

Annak idején befogadtuk a törökök ellen lázadó szerb menekülteket. Délvidék elvesztése lett az eredmény.

De hát aki a határhoz jön. Bejelentkezik, itt akar letelepedni, annak elbírálják a kérelmét, nem?
Akik illegálisan beszöknek erőszakkal, azokat erőszakkal sem tudnánk itt tartani. Azok Németországba akarnak menni.
Ezt nem tudja ezt ez az idióta?

Tulajdonképpen mit akarsz mondani? A jobboldal adja fel az álláspontját, és megvalósul a Karácsony által hangoztatott egyesítés? Az európai politika, a nyugat elhülyülése teremtett akkora kontrasztot a normalitással, amit a szovjet blokkból szabadult országok jobban értenek, éreznek. A hazai ellenzék pedig végtelen szervilizmusában ennek a kiirtására vállalkozna - ugyanúgy, ahogyan azt Rákosi és Kádár vállalta a szovjet időkben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés