Közoktatási intézménynek, ne zavaros hátterű magánalapítványnak adjon helyet Zugló vezetése!

2021. október 27. 21:04
A Horváth Csaba-féle városvezetésnek köszönhetően különleges intézmény kapott helyet Zuglóban.

Sajtótájékoztatót tartott szerdán Borbély Ádám zuglói önkormányzati és Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő, amelynek témája az volt, hogy a szocialista vezetésű XIV. kerületi önkormányzat lépjen vissza attól a bérleti szerződéstől, amelynek értelmében az Ezer Gyerek Egyesület kapta meg a Budapesti Metropolitan Egyetem (BME) által már nem használt Egressy úti ingatlant.

A kormánypárti képviselők emellett azt is kezdeményezték, hogy az épületet ideiglenesen bocsássák a Colombus utcai Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola rendelkezésére, mivel az intézmény otthonát hamarosan felújítják. A 2,9 milliárd forintos forrást az állam biztosítja. Ha pedig a konzervatórium visszaköltözik a Colombus utcába, az Egressy úti ingatlant közoktatási intézményként hasznosítsák – tették hozzá, megemlítve:

Kérdés, mit lép kezdeményezésükre Horváth Csaba szocialista polgármester?

A következő zuglói képviselő-testületi ülésen biztos, hogy napirendre kerül az ügy.

A szálak nem csak Horn Gáborig vezetnek

Az Ezer Gyerek Egyesület a kontraktus alapján havi nettó 5,3 millió forintot fizet BME korábbi épületéért. A külföldről is finanszírozott magánalapítvány mögött Niedermüller Péter erzsébetvárosi DK-s polgármester lánya, Niedermüller Anna áll, aki egyébként a volt SZDSZ-es államtitkár, Horn Gábornak a férje. Niedermüller Péter és Horn Gábor egykoron több szálon is kötődött Soros György-féle szervezetekhez.

Címlapkép: Facebook

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés