Elhunyt 36 beteg, 3125 új fertőzöttet találtak Magyarországon

2021. október 27. 9:56
Kórházban 1798 koronavírusos beteget ápolnak.

Harminchat, többségében idős, krónikus beteg meghalt, és újabb 3125 fertőzöttet találtak Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu szerdán. Hozzátették:

eddig 5 943 832 embert oltottak be Magyarországon,

közülük 5 724 539-en a második, 1 millió 141 ezren pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.

A kormányzati portálon azt írták: 855 339-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 30 647 ember, a gyógyultak száma 796 435-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 28 257. Kórházban 1798 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 197-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 19 379-en vannak, a mintavételek száma 7 320 374.

(MTI)

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sok hülye ember viszont van.

Járvány van, oltásellenes propaganda van, ami hat az emberekre még a szomszédos fejlett, gazdag és boldog Ausztriában is!
A Kronen Zeitung írja ma:
Az elmúlt 24 órában (szerda reggel 9.30-ig) 4261 új koronafertőzést regisztráltak Ausztriában.
Egy héttel ezelőtt 3727-en voltak.

Az elvtárs lopásról hablatyol alaptalanul. Egy-egy esetből nem lehet extrapolálni az egész jelenségre.
Ezért működtetik például az Eurostat intézményét, amely releváns adatokat gyűjt és tudományosan elfogadott módszerekkel elemezni képes azokat.

Ha most sokat lopnának, akkor jelentősen csökkentett adóék mellett, hogyan lehetne egyensúlyban tartani a költségvetést, hogyan lehetne megfelelni a maastrichti hiánycél kritériumnak, ami az elvtársaknak sohasem sikerült?
A Portfolio írta 2019. január 11. 10:02
A gyorsan növekvő bevételeket magyarázhatják a gazdaság fehérítése érdekében több hullámban meghozott intézkedések...

A habzó szájú hozzászólásaid eredményeképpen majd rohanunk "oltakozni" :D

Nézzétek már meg a kormányzati oldalon, kik voltak ezek az elhunytak. Szinte mind olyan alapbetegségben szenvedtek, ami miatt bármely közönséges fertőzés elvihette őket. Ráadásul szinte mind felette voltak a Magyarországon várható átlagos életkornak.
Kár, hogy arról nem lehet olvasni semmit még mindig, hogy vajon hányadik "oltakozáson" voltak túl szegények... Ja, persze, a "kegyeleti ok"... Szánalmas.

Ausztriában nincs kétharmada a parlamentben a kancellárnak, mégis van koronavírus járvány.
Tiszteljük Ausztriát, mert sikerült neki elintéznie már 1955-ben, hogy vonuljanak ki onnan az oroszok.

Pedig ez még Lengyelországnak sem sikerült akkor, noha 1939-ben elsőként szállt szembe fegyveresen a náci Németországgal, ezért elméletileg a győztesek soraiban lett volna a helye.

Ki mesélte Önnek, hogy itthon nem tesztelnek?

Válaszok:
Teknős | 2021. október 27. 15:40

A Moody's Investors Service véleménye:
"a magyar államadósság-ráta csaknem 4 százalékponttal a hazai össztermék 76,7 százalékára csökken"
Az Ökör-körben azzal etetik az elvtársakat, hogy a hiány abszolút értéke növekszik.
Azt a egyszerű összefüggést az elvtársak nem képesek felfogni, hogy
HA A HIÁNYCÉL NULLÁNÁL NAGYOBB ÉRTÉK A HIÁNY ABSZOLÚT ÉRTÉKE NÖVEKSZIK, DE HA A HIÁNY ALACSONYABB, MINT A GDP NÖVEKEDÉS, AKKOR A GDP ARÁNYOS ÁLLAMADÓSSÁG CSÖKKEN.
A maastrichti kritériumok megalkotói nem ragaszkodnak ahhoz, hogy a hiány abszolút értéke csökkenjen, megfelelőnek tartják, ha az éves költségvetési hiány nem haladja meg a GDP 3%-át!

Ezeknek mániája a tesztelés. Ugyan nem tudják mire jó, de csak jó lehet, mert a nyugatiak csinálják!
Boldog, boldogtalant tesztelni, tesztelni tesztelni. Mint az elmebeteg szlovákok, letesztelték az országot...kétszer is...

Index.hu (nem kormánypárti lap) írta 2021.06.28. 11:05

Ha nemzetközi rangsorokat akarunk felállítani, akkor nagyon nem mindegy, hogy a regisztrált koronavírusos haláleseteket nézzük, vagy azt, hogyan alakult ebben az időszakban a többlethalálozás.
Az interneten elérhető rangsorok – amelyekkel a magyar sajtó előszeretettel példálózik – nem egységes, hanem nagyon széttartó módszertanok és gyakorlat alapján bejelentett haláleseteket listáznak.
Ezt egyébként jelzik is az oldalaikon a rangsorolók, de erre már nem terjed ki azok figyelme, akik előszeretettel magyar világelsőséggel riogatnak – hamisan.
Tavaly év vége felé vált nemzetközileg is egyértelművé, hogy a regisztrált halálozás értéke nem a megfelelő mutató arra, hogy egy társadalmat mennyire viselt meg a járvány.
Szlovákia 2019-hez hasonlított 2020-as többlethalálozása – 11 százalék – kicsit jobb, mint az EU-átlag, de a magyar 8,8 százalékos értéknél rosszabb.
(Dacára annak, hogy 2020 október 30. és november 1., valamint november 6. és 8. között Szlovákia teljes lakosságát letesztelték!)

Magyarország például minden olyan, akár halálos betegségben szenvedő elhunytat is a koronavírus áldozataként tart számon, akinél valaha diagnosztizálták a fertőzést. Sarkí-tott példa, de azt is, aki motorbalesetben halt meg covidosként.
Az elhunytak listájában meg fog jelenni egy nyolc hónapos csecsemő is, de nem
koronavírusban, hanem vérmérgezésben hunyt el. Ezt az igazságügyi orvosszakértő is megerősítette – közölte Müller Cecília.
A koronavírus-fertőzés tényét igazolták nála, de a vérmérgezést okozó baktériumot is kimutatták. Müller Cecília leszögezte, hogy továbbra sem tudnak itthon olyan gyereket azonosítani, aki koronavírusban hunyt volna el.
A meningococcus baktérium okozta vérmérgezésben meghalt egy nyolchónapos csecsemő Magyarországon. Ám mivel előzőleg a családban megjelent koronavírus az ő szervezetét is megtámadta, ezért az eljárásrend miatt az elhunytat a koronavírus áldozatai között szerepeltetik.
A többlethalálozási adatok vizsgálata pontosabb képet fest, mint az egyes országok által szolgáltatott, koronavírus okozta halálozásra vonatkozó statisztikák.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés