Német neonácik vonultak volna a lengyel határra

2021. október 25. 9:39
A szélsőjobboldali csoport több mint ötven felfegyverkezett tagja meg akarta akadályozni a migránsok átkelését.

A német rendőrség megakadályozta, hogy egy szélsőjobboldali csoport több mint 50 tagja – akik paprikasprével, bajonettel, machetével, gumibotokkal voltak felfegyverkezve – felvonuljon a lengyel határra, hogy meggátolják a migránsok átkelését. A csoport feltehetően a Harmadik Út nevű szélsőjobboldali pártot támogatja, amely a gyanú szerint neonáci csoportokkal áll kapcsolatban. A párt felszólította tagjait, hogy lépjenek fel a határsértőkkel szemben, az ilyen esetek ugyanis augusztus óta megszaporodtak.

A rendőrség szombat este és vasárnap kora reggel fegyvereket foglalt le,

és arra kényszerítette a csoportot, hogy elhagyja a Guben város melletti területet. A szélsőjobboldali felvonulással szemben ellentüntetést tartottak. A résztvevők azt mondták, nem akarják a neonácikra bízni a térséget, példát akarnak mutatni, hogy a menedékjog emberi jog, és az is marad.

Németország további 800 rendőrt vezényelt a lengyel határra, hogy ellenőrizze a Belaruszból az EU-ba belépni próbáló migránsokat. Idén már több mint hatezren léptek be engedély nélkül Németországba Fehéroroszországból és Lengyelországból. Nem tervezik a lengyel határ lezárását, de elképzelhető, hogy újra bevezetik az ellenőrzéseket.

(Fotónk illusztráció. Rendőrségi vízágyú a Neisseblick szálloda épülete előtt a németországi Ostritzben 2018. április 20-án. Több mint ezer német, lengyel és cseh neonáci gyülekezik a városban, ahol Pajzs és kardfesztivál néven megemlékeznek Adolf Hitler náci vezér születésnapjáról. Hitler az ausztriai Braunau am Inn városban született 1889. április 20-án. MTI/EPA/Martin Divisek)

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A weimari köztársaságban az emberek éheztek, fáztak, reménytelen volt az egzisztenciális helyzetük, közel volt a rémes vesztes háború gyötrő emléke, a következményeket nyögték. A politikai helyzet instabil volt.

Pillanatnyilag a német gazdaság nagyon jól teljesít. Nem is bírnák máshogy a sisera had ellátását.

Ez más. Viszont úgy látszik, a józan eszük elment és fel sem tűnik nekik. Ez egy darabig elmegy, de NEM a végtelenségig. A választásokon, most, inkább a status quo fennmaradására szavaztak. Érdekes, h a NEM szegényház Szászországban azért fortyogni látszik valami, bár Görlitzben képesek voltak a román származék jelöltet megválasztani polginak az AfD-s helyett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés