Melléállás – Karácsony Gergely és Patti Smith

2021. október 25. 8:24

Pozsonyi Ádám
Demokrata
Amikor odaállunk akárki mellé, Karácsony mellé is, akiről semmit nem tudunk, csak felemelte a táblát, hogy free.

„Patti Smith képét nézem, amint Karácsony Gergely mellett áll. Melléállt. Felvállalta. És nem tudok vele mit kezdeni. »A People Have the Power című számot biztosan sokan hallották az utóbbi időben, akik bármelyik kampányeseményemre ellátogattak. A dal régóta az egyik kedvencem, hiszen arról szól, hogy végül is az emberek erején múlik minden, a hatalom igazából az övék. Ma az a megtiszteltetés ért, hogy személyesen is találkozhattam Patti Smithszel, a dal előadójával« – írta Karácsony. [...]

Aki 74 évesen mozgalmi dalokat énekel, az így fog kinézni, az nem nő fel soha, és nem abban a kedves, olykor aranyos értelemben, amikor egy nő csacsog kis butaságokat, vagy amikor a nagyszülő gombfocizik és visong az unokákkal. Abban a világmegváltós, új emberiséget elhozós értelemben, amikor a diák a gimná­ziu­mi szakkörön lobogva lelkesedik, hogy »de ha nem lennének törvények«, meg »a pénz az rossz«, és »oda kéne adni«. Mindegy, mit. Valamit oda kéne adni valakiknek, valami ne ott legyen, ahol most van, és adják oda, lehetőleg annak, aki nem dolgozott meg érte. És az ilyen ember ha keretek-korlátok közé szorul, értéket tud létrehozni, de mivel leállni nem képes, ha a keretek lazulnak, tolja tovább, tolja, és mindig lesz új felszabadított, új jog, új elnyomás, és a végén harcolunk a járdára vizelés meg a százkét nem jogáért. És odaállunk akárki mellé, Karácsony mellé is, akiről semmit nem tudunk, csak felemelte a táblát, hogy free.”

Kép forrása: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért méhlegelőket, rovarhoteleket, sárga vonalakat is létrehozott. És mindezek tetejébe még klíma-vészhelyzetet is hirdetett. Itt-ott belekezdtek ebbe-abba, de minden marad félbe-szerbe.
Azt nem tudom, hogy bírta ezt a sok munkát egy ember?

Lehet, hogy indián lánykaként identifikálja magát most.
Annak elmegy. Már nem leánykának, hanem...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés