Geri, Feri meg a befektetők

2021. október 25. 10:42

Apáti Bence
Magyar Nemzet
Márki-Zay átverte és összetörte a több száz milliós kampányból építgetett főpolgármestert.

„Karácsony Gergely hosszú interjút adott a Jelen című lapnak. A beszélgetés azután zajlott le, hogy a sokáig a baloldali hadak vezetésére a legalkalmasabbnak ítélt magas és vékony főpolgármester egy szenvedélyes ölelés kíséretében lemondott a hadvezéri pozícióról a volt román diktátorra egy csöppet sem hasonlító Márki-Zay Péter javára. Aki ennek az ellenkezőjét állítja – mármint hogy Márki úr megnyerő orcája, álla, orra és dús haja emlékeztet Nicolae Ceaușescura –, az bizton számíthat a nem létező és betiltott baloldali sajtó, valamint a művelt Nyugat dühös bosszújára.

Hiszen adva van egy roppant fura és hangos figura, aki a világ egyik legirritálóbban modoros riporterének, Christiane Amanpournak, a CNN Kálmán Olgájának arról beszél, hogy Magyarországon azért olyan sanyarú, reménytelen meg szürke az élet, mert a médiában nem szólalhat meg az ellenzék. A beszélgetés hírét azonban a baloldali sajtó cikkek tucatjaiban szemlézi, szenvedélyes és propagandisztikus anyagokban számolnak be arról, hogy a kormányellenes erők legújabb messiá­sa milyen higgadtan, okosan, megnyerően beszélt a CNN kiválóságával. Egyúttal azt is jelezték, felháborítónak és ízléstelennek tartják, hogy néhányan csúfot űznek Márki-Zay fizimiskájából és szemtelenül arra célozgatnak, hogy az új jelölt esetleg hasonlíthat a volt román diktátorra.

Páros napokon ugyanezeknek a szélsőségesen függetlenobjektív uraknak azonban semmilyen problémájuk nincs azzal, ha Karácsony Gergő kövérezi le a miniszterelnököt, vagy azzal, ha baloldali megmondóemberek hasonlítják ugyanőt Hitlerhez. Sőt. Azt helyeslik. Az jó testszégyenítés. Az jófajta hasonlítgatás.

A CNN-nél egészen biztosan zavartan pislognak akkor is, amikor arról olvasnak a beszántott baloldali sajtóban, hogy milyen felemelő, hogy Márki-Zay angolul válaszolt a feltett kérdésekre, hiszen néhány héttel ezelőtt még az volt a sóval behintett média fő üzenete, hogy kizárólag a legaljasabb fasisztákat és populistákat zavarja, hogy Karácsony Gergely úgy szeretne Magyarország miniszterelnöke lenni, hogy egy büdös kukkot sem tud angolul.”

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért biztos, ami biztos: Márki-Zay "tiszeteletből" belépett a '99-be. A pénz iránti tiszteletből: a "független" Márki...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés