Nincs elkXrás, nincs hiszti

2021. október 24. 16:24

Bohár Dániel
888.hu
Onnan lehet tudni, amikor valami borzasztóan fáj a liPsiknek, hogy vég nélkül mocskolódnak.

„Az ElkXrtuk című film létezésébe belebetegednek. Nem filmkritika, hanem élménybeszámoló következik. Filmkritikát nem is írhatnék, hiszen ahhoz is csak a libernyákok értenek, ahogy magához a filmkészítéshez is.

Csütörtök este bemutatták a régóta várt ElkXrtuk című filmet. A történet a 2006-os eseményeket dolgozza fel, egy politikai krimiben. Az értetlenkedésem itt kezdődik, ugyanis ha megtekintjük a sokunk által használt legnagyobb filmes streaming szolgáltatókat, akkor nem csupán filmeket, hanem sorozatokat is találunk szép számmal, amelyek mondjuk néhány évvel ezelőtti amerikai eseményeket mutatnak be. Szóval a politikai film egy létező műfaj.

2006 eseményei egyébként filmért kiáltottak már korábban is. Most végre megérkezett az ElkXrtuk.

Ahogy írtam már, a független/objektív médiamunkásokkal ellentétben én vagyok filmkritikus, csak egy filmszerető. A mozgókép szerelmeseként írom a filmről, hogy zseniális. A legjobb az egészben, hogy a sokat hangoztatott »propagandafilm« jelző nem igaz. Az ElkXrtuk egy jó film és egyáltalan nem akarja megmondani, hogy mit kell gondolni a 2006-os történésekről. A nézőre hagyja, hogy vonja le a saját következtetését. Tehát, amikor a liPsik rinyálnak, hogy micsoda demagógia, akkor két dolog van. Nem mondanak igazat vagy úgy alkotnak véleményt, hogy nem látták a filmet. Esetükben egyébként mindkettő helytálló. Az ElkXrtuk leköt, szórakoztat, megdöbbent, azaz folyamatosan érzelmeket vált ki a nézőből, ami egy film célja és lényege.”

Fotó: Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Szóval a politikai film egy létező műfaj."

Így igaz. Érdemes rákeresni a "Spotlight - egy nyomozás részletei" kritikáira a baloldali lapokban, ami szintén a közelmúlt eseményeit nem dokumentumfilmként, feldolgozó film. Index, 444 csak ömlengeni tudott róla - persze, mert az a pedofil katolikus papokról szólt - most szóljon az, aki meglepődött a baloldali kettős mércén.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés