Ne cseréljük a sikert bukásra

2021. október 24. 16:58

Németh Péter
Hírklikk
Sikeres volt az előválasztás? Pestiesen szólva: ahá.

„Ma már a Fidesz sem kérdőjelezi meg, persze becsmérli, pocskondiázza, de folyamatos hivatkozási alap számára.

Ja, jut is eszembe: látták a párt legújabb plakát-akcióját? A Stop Gyurcsány, Stop Karácsonyhoz hasonló dizájnnal helyezték ki, csak Karácsonyt lecserélték Márki-Zayra. Az általuk irányított állami tévé, vagy távirati iroda ugyan folyamatosan negligálta az eseményt, de a lejáratásokban, a negatív megjelenítésekben rendszeresen használták a szereplőket, vagy éppen a történéseket.

De felejtsük is el – ha hagyják – a Fidesz szánalmas kísérleteit, ultis nyelven szólva, van az úgy, hogy nem mén a lap… Orbánék egyszerűen nem tudtak mit kezdeni ezzel a sikerrel, megpróbálták – amennyire lehetett – lebecsülni, a résztvevők számát is bagatellizálni, de csak komolytalanná tették önmagukat. És teszik most is. Az előválasztás komoly tényezővé vált a hazai politikai életben, az emberek beszéltek és beszélnek róla, kérdezgették egymást, no te kire, szóval általános társalgási témává lett. A kormánypárt is tippelt, kutatóit munkába állította: ki fogja megnyerni, ahhoz igazította támadásait. Dobrev, vagy Karácsony? – tették fel önmaguknak a kérdést, és előbb Dobrevre, utóbb Karácsonyra tették tétjeiket, mit sem törődve a logikai bukfencekkel, például azzal, hogy miért akarná Gyurcsány inkább Karácsonyt, mint saját jelöltjét, párttársát, és nem mellesleg feleségét. (Amúgy, kezdetben, Dobrev Klára lehetett a kijelölt célpont; Kálomista filmjében, mint mondják, ő a főgonosz, szenvtelen gyilkos; a filmben Karácsony – ahogy a Telex írja – csak egy balfasz…)”

Nyitókép: Atv-videó

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Németh Péter úgy tesz, mintha nem tudná, hogy a politika harc is. Az ellenzék mindent támad a kormány ténykedésében, s ez fordítva is igaz. Ráadásul, az úgynevezett előválasztás sok kérdőjelet vetett fel, volt benne bőven kritizálnivaló. Lásd például itt Vona cikkét.

Ti a saját elovalasztasotokat nem tudtátok megnyerni:-)
Egy külsős beelőzött:-)
Az ellenzéki szavazóknak elegük van az ellenzéki pártokból és inkább egy olyanra szavaznak, aki jobboldalinak hazudja magát.

Ez azért más, mint a 2002-es, sárga sálas, köteles, 23 millió romános hangulat keltés.

Volt utána 2 ciklusuk, deviza hitellel, kiárusítással, eladósítással, gazdasági válsággal, okt.23. ötvenéves évfordulóval, őszödi beszéddel, máig tisztázatlan körülmények között kiszivárogtatva. Érdekes ügy volt a Rózsa Flores Eduardo Dél-amerikai kivégzése is. Nyomot és nyomort hagytak maguk után.

Van még öt hónap és az idő szerintem NEM nekik dolgozik, bár lenne igazam.

Ha visszagondolok, botrányt halmoztak botrányra. Nemcsak el bírták adni a MÁV teherszállítási üzletágat, repteret, Malévot, moszkvai kereskedelmi kirendeltséget, honvédség nehézfegyverzetet és így tovább, de az államadósságot is sikerült másfélszeresre tornázni, jó magas kamatokkal.

Át fog ez menni a köztudatba.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés